Skip to main content

Salon seurakunta tarjoaa apua lastenhoitoon myös kylillä

Anne-Maarit Pesola toivoo, että perheet pyytäisivät rohkeasti apua lastenhoitoon.

Salon seurakunnan järjestämä PikkuHelppi -lastenhoitopalvelu käynnistyi kolme viikkoa sitten. Nimensä mukaisesti palvelu tarjoaa lapsiperheille apua lastenhoitoon ja tarpeen mukaan myös keskusteluapua kiireisen arjen keskellä. Salon seurakunnan lastenohjaaja Anne-Maarit Pesola kertoo, että uusi palvelu on otettu ilolla vastaan ja varauskalenteri täyttyy vähitellen.

Palvelun kautta perheet voivat pyytää seurakunnalta lastenhoitajaa, jos vanhemmat kaipaavat välillä omaa aikaa tai vaikka apua lastenhoitoon perheen kotona. Yhdelle perheelle tarjotaan palvelun kautta apua 1–4 kertaa syksyn aikana ja keväällä vastaava määrä kertoja. Yhden hoitokerran pituus on maksimissaan kolme tuntia. Palvelu on maksutonta.

–Jotkut ovat kyselleet palvelua jo useampaan kertaan ja olemme jo vierailleet useamman perheen luona. Joskus olemme auttaneet esimerkiksi opiskelijaa siinä, että hän on saanut rauhassa osallistua luentoon kotikoneelta, kun lastenhoitaja on samalla leikkinyt lasten kanssa ulkona. Kaikkialta muualta on tullut avunpyyntöjä, mutta eteläisestä Salosta ei ole tullut vielä yhteydenottoja, Pesola kertoo.

 

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: