Skip to main content

Salon seudun luontoa on suojeltu jo 40 vuoden ajan

Luonnonsuojeluyhdistyksen tehtävä on myös ottaa  kantaa yhteiskunnan asioihin, muistuttaa Janina Mäkinen.  Yhdistys juhlii tasavuosia Vuohensaaressa lauantaina.Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys täyttää 40 vuotta. Sen kunniaksi järjestetään tulevana lauantaina koko perheen juhlat Vuohensaaren leirintäalueella.
Luonnonsuojeluyhdistys perustettiin vuonna 1974. Sen tarkoituksena on säilyttää ja kunnioittaa paikallista luontoa. Ympäristökasvatus ja kaavoitusten kommentoiminen ovat tapoja, joilla yhdistys vaikuttaa asioihin.
–Nyt olemme antaneet kommentteja tuulivoimaa koskien. Emme ole tuulivoimaa vastaan, mutta puistot tulisi rakentaa järkevästi. Ei liian kiireellä, yhdistyksen puheenjohtaja Janina Mäkinen kertoo.
SSLY on Varsinais-Suomen toiseksi suurin luonnonsuojeluyhdistys. Yhdistyksellä on lähes 400 jäsentä.
–Retkemme ovat ilmaisia ja kaikille avoimia, joten toiminnassa on mukana enemmän ihmisiä kuin maksavia jäseniä, Mäkinen huomauttaa.
Retkiä ja muiden kustannusten kattamiseen yhdistys kerää paitsi jäsenmaksua, myy esimerkiksi linnun- ja lepakonpönttöjä. Yhdistys myös lahjoittaa linnunpönttöjä kouluille.
Yhdistyksen aktiivit, kuten hallituksen jäsenet, tekevät työtä vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksellä on käytössään paitsi kädentaitoa pönttöjen tekemiseen, myös tietoa eri aloilta. Kaava-asioista, lepakoista, linnuista ja kasveista tietävät aiheita työkseen käsittelevät tai niistä syvästi kiinnostuneet jäsenet.
SSLY tarjoaa myös tunnistuspalvelun. Yhdistyksen Facebookissa toimivaan Jäljillä-ryhmään voi kuka tahansa jakaa joko luontoaiheisen uutisen tai omia havaintojaan luonnosta.
–Ryhmässä käydään aktiivista keskustelua ja tunnistetaan luontokappaleita yhdessä, Mäkinen kertoo.

Jaa artikkeli: