Skip to main content

Salo investoi sairaalaan ja kouluihin

Salossa pistetään näillä näkymin ensi vuonna liikkeelle useita kaupungin rakennushankkeita, joissa saajapuolella ovat ennen muuta lapset ja sairastavaiset.
Kaupunginjohtaja Lauri Inna julkisti talousarvioesityksensä maanantaina. Investointien listalla suurin on Salon sairaalan peruskorjaus, johon kaupunki on varaamassa suunnitelmakaudella 16,5 miljoonaa euroa, ja saman summan varaa sairaanhoitopiiri.
–Piti tehdä halki, poikki ja pinoon-tyyppinen ratkaisu. Joku jakoperuste piti olla, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi.

Sairaalahanke on merkitty vuosille 2019-2023, ensi vuodelle tarvitaan 200 000 euroa ja varsinainen iso satsaus, yhdeksän miljoonaa euroa, tapahtuisi vuonna 2022.

Perniön kirkonkylän koulun kustannusarvio on 8,7 miljoonaa euroa ja ensi vuodelle siihen merkitään 500 000e. Uuden rakennuksen on määrä olla valmiina 2021.

Lähes neljän miljoonan hanke on myös Märynummen uusi koulu. Keskeisiä kohteita investointiohjelmassa ovat myös Muurlan päiväkoti, Hermannin koulun saneeraus ja Ylhäistentie 2:n tilaratkaisut. Jäähallin peruskorjaukseen Inna esittää 3,1 miljoonaa euroa ja Veturitallin laajennukseen puolta miljoonaa.

Pienempiä eteläisen Salon investointeja tehdään rakennuksissa ja maastossa. Paloaseman lattian korjaamiseen on ensi vuodelle merkitty 100 000 e, samoin Särkisalon koulun kattoremonttiin. Lanskalantien liittymän korjaaminen on merkitty vuosille 2020-2021.  Puolukkapuiston päiväkoti on tulossa remontti-ikään sekin, tässä vaiheessa vuodelle 2022 on merkitty Puolukkapuiston kohdalle 500 000 euroa.

 

Lisää painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: