Skip to main content

Sähkön hinta uhkaa karsia löylyiltoja

Teijon kyläsaunan kiuas lämpiää vastakin, mutta ehkä entistä harvemmin. Sanna Brandt ja Valtteri Turkka toivovat, että käyttäjät tunnollisesti maksaisivat vuorosta.

Teijon Alueen Kyläyhdistyksen tapahtumavastaava Sanna Brandt ja saunatontuksi itseään kutsuva kyläyhdistyksen aktiivi Valtteri Turkka katselevat paikalliselle yhteisölle rakasta kyläsaunaa ja harmittelevat, että energiakriisi voi vähentää kyläläisten saunavuoroja talvella.

Teijon kyläsauna lämpiää sähkökiukaalla ja sähköä kuluu rakennuksessa valtava määrä. Edullinen sähkösopimus on katkolla tammikuun lopussa, mutta sitten koittavat totiset paikat.

–Jotain toimenpiteitä on pakko keksiä, jos haluamme pitää kyläsaunan ihmisten käytössä myös jatkossa. Pöydällä on nyt paljon erilaisia vaihtoehtoja, kuten joidenkin saunavuorojen poistaminen listalta, Brandt toteaa.

Lisää murheita kyläsaunan tulevaisuudelle aiheuttaa se, että kymmenet ihmiset käyttävät saunaa kuukausittain maksutta. Turkka harmittelee, että ihmiset eivät maksa saunan käytöstä, vaikka yhteiset pelisäännöt ovat kaikille selvät.

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: