Skip to main content

Sähkölaskut ikkunaan ja järjettömyys kaikkien nähtäville

Perniön Kebabin yrittäjä Rizah Veseli peräänkuuluttaa valtion vastuuta yrittäjien ahdingossa energiakriisin keskellä

Energiakriisin vaikutukset näkyvät kotitalouksien lisäksi yritysten arjessa. Nousseiden kustannusten kanssa kamppailee myös Perniön Kebab. Yrittäjä Rizah Veseli istuu vakavana ravintolansa pöydässä ja katselee uutta sähkölaskua.
–Meillä loppui kesällä vanha sähkösopimus ja sen jälkeen meillä on ollut pörssisähkö. Syksyllä hinnat nousivat vauhdilla. Soitin jo sähköyhtiöön ja kyselin, onko laskussa joku virhe, kun kuukauden lasku olikin yli 1600 euroa. Aiemmin lasku on pysynyt alle tuhannessa eurossa.

Nyt Veseli katselee uusinta laskua, jonka loppusumma on noin 2700 euroa. Tähän päälle yrittäjä maksaa vielä 500 euroa kaasusta, koska osa keittiön laitteista toimii kaasulla. Yrittäjä kuvailee tilannetta järjettömäksi.

–En voi ymmärtää tällaisia laskuja. Annan kyllä mielelläni rahaa esimerkiksi Ukrainasta sotaa paenneille ihmisille, mutta en minä halua lahjoittaa rahaa sähköyhtiöille, jotka takovat kovaa tulosta, Veseli kommentoi.

Rizah Veseli haluaa pitää yrityksen Perniössä, mutta keinot alkavat loppua kesken.
–Protestoin kohta ja liimaan kaikki viimeisten kuukausien sähkölaskut ikkunaan ja laitan ravintolan oven kiinni. Miksi valtio sulkee silmänsä yrittäjien ahdingolta? Jos halutaan, että yritykset sulkevat ovensa, niin sanoisivat suoraan. Vielä me haluamme yrittää ja vielä me kuitenkin taistelemme.

 

Lisää juttua aiheesta tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: