Skip to main content

Sähkökoe säästää kättä

Keskiviikon urakka on valmis.  Elias Peltonen ja Otso Leikkonen varmistivat opettaja Oula Wichmannilta, oliko kemiantehtävä mennyt oikein.  Jenna Haanpää huokaisi uskonnonkokeen jälkeen.Perniön lukion salista purkautui eilen iltapäivällä abeja erilaisin varustein; osan matkassa kulkivat vielä kynät ja paperit, osan olalla tuli salista tietokone. Sähköisille ylioppilaskokeille tuli ovensuussa kehuja ja epäilystäkin.  Perniössä järjestettiin sähköiset kirjoitukset ensimmäistä kertaa salissa, ja suuntaus on kohti kokonaan sähköisiä kirjoituksia. 

Aloitetaan kehuista. Jenna Haanpää otti eilen osaa uskonnonkokeeseen ja kehuu sähköistä koetta pitkissä vastauksissa.
–Käsi ei väsy eikä tule musteesta mustaksi eikä käsialaakaan tarvitse miettiä. Kuunteluissa taas sai rytmittää itse tekemisensä. Tekstien korjaaminenkin on helppoa.

Matemaattisissa aineissa tehdään vielä paperikokeet, ja eilen kemian kirjoittaneet Elias Peltonen ja Otso Leikkonen pohtivat asiaa toiselta kantilta.
–Kuvaajat kone varmaan piirtää itse, mutta muuten sähköisessä kokeessa aikaa voi mennä nykyistä enemmän kun pistää yläindeksejä ja muita, Peltonen puntaroi.

Sähköistä koetta varten sali valmisteltiin jo tiistaina ja keskiviikkona koetilanne oli käynnistynyt melkein kitkatta.
–Yhden koneen käynnistymisen kanssa oli vähän tekemistä, Haanpää kertoi.
Varakoneet olisi ollut koulun puolesta, jos laite ei olisi suostunut yhteistyöhön.
–Sähköisen kokeen tekemistä on harjoiteltu tosi paljon. Iso osa kokeista on tehty sähköisenä, joten siinä ei ollut niin uutta, Haanpää vakuutti.

Jaa artikkeli: