Skip to main content

Säästöissä oltava yhtenäinen linja

Olen antanut n. 30 vuotta elämästäni vahustenhoitoon ja pyrin vaikuttamaan vanhusväestön hyvinvointiin omalla tavallani.
Viimeiset työvuoteni ennen loukkaantumistani tein työterveyshuollossa.

Minulla on kokemusta vanhainkodin lopettamisesta 90-luvun alkupuolelta. Tuolloin olin vastaavana sairaanhoitajana lopettamassa Karjalohjan ja Sammatin vanhainkotia. Silti en ole vanhainkotien lopettamisen puolella.

 Totuuden nimessä on kuitenkin myös sanottava, että jos olisin ollut päätöksentekohetkellä valtuustossa päättämässä asiaa, niin olisin ollut ryhmäni päätöksen takana. Näin vastasin ryhmäni kesken käytyyn sähköpostikeskusteluun 31.10.2011:  ”Itse en ole näiden vanhainkotien lopettamisen kannalla, olen sitä mieltä että niissä olisi ollut kehittämisen potentiaalia.

Mutta, jos joudun lehterille, niin seison ryhmän takana, sillä säästöpäätöksissä pitää olla yhteneväinen linja. Otetaan vastaan sitten virheet myöhemmin.” En myöskään ole halunnut astua särkisalolaisten poliitikkojen varpaille.
Olen ollut kyllä kannustamassa särkisalolaisia taistelemaan asiansa puolesta.

 Aikanaan taistelin meille tänne Tupuriin koulun, joka saatiin, kun keräsimme Risto Avellanin kanssa hurjan määrän tupurilaisten nimiä vetoomuslistaan. En siis valikoi asioita, joita hoidan asukkaiden pyynnöstä tai sitten omasta aloitteestani.
Olen aktiivisesti seurannut Korvenmäkeen rakennetun Rouskiksen suunnittelua ja toteutumista.

Olen sanonut hankkeeseen oman mielipiteeni  90-luvulla. Kunnanisät katsoivat minua halveksivasti ja nauroivat ehdotukselleni kokouksessa, jossa olin silloisen Salon edustajana. Nyt sitten on käynyt toteen se, mistä silloin ilmoitin jotain tietäväni.

Nimimerkin takaa on tietysti helppo ottaa kantaa ja olisikin ollut mukava tietää kuka olet ”Osa-aikainen salolainen”.
Voithan muuttaa Saloon kokopäiväisesti ja lähteä mukaan politiikkaan tekemään niittä vaikeita säästöpäätöksiä, joita nyt on jouduttu tekemään.

Salossa muuttoliike on tällä hetkellä miinusvoittoinen ja  varmasti pääsisit tulevina vuosina kokeilemaan miltä tuntuu, kun vastentahtoisesti täytyy luopua joistain asioista.

Ritva Sinervo,
Kokoomus

Jaa artikkeli: