Skip to main content

Saaristoasiain neuvottelukunta ärähti lossien leikkauksista

Saaristoasiain neuvottelukunta ottaa voimakkaasti kantaa sen puolesta, että yksityistielossien valtionosuudet pidettäisiin entisellä tasollaan.

Keski-Suomen Ely-keskus tiedotti tammikuun lopussa kaikkiaan 21 yksityistiekunnalle, että valtion tuki losseille vähenee asteittain selvästi, tänä vuonna nykyisestä 80 prosentista 65 prosenttiin ja jatkossa valtion tukea tiekunta saisi enää 50 prosenttiin hyväksytyistä kuluista.
Eteläisessä Salossa muutos koskisi Petun lossia, missä leikkaaminen tietäisi tiekunnan osakkaiden maksujen kaksinkertaistumista tai muita ratkaisuja kuten kulkuajoista tinkimistä.

Saaristoasiain neuvottelukunta toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille ja Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläiselle lähettämässään lausunnossa, että muutos olisi kansalaisten yhdenvertaisuutta loukkaava ja saaristolain vastainen. Neuvottelukunta esittää, että valtiontukia ei leikattaisi.
Neuvottelukunnan mielestä muutos vaikeuttaisi niin työmatka-, koulu- kuin muutakin asiointiliikennettä.
–Muutos asettaa yksityisteiden varrella asuvat saaristolaiset entistä epätasa-arvoisempaan asemaan mantereen maksuttomien liikenneväylien varrella asuviin kansalaisiin nähden. Näin tapahtuu myös suhteessa yhteysalussaaristossa asuviin nähden, joiden liikenne on perustellusti maksutonta, todetaan neuvottelukunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Mikaela Nylanderin allekirjoittamassa lausunnossa.

 

Jaa artikkeli: