Skip to main content

Ruorijuoppo törmäsi saareen Petun itäpuolella

Keski-ikäinen mies törmäsi perämoottoriveneellä saareen Petun itäpuolella lauantai-iltana.

Petussa viikonloppua viettämässä ollut seurue kuuli moottoriveneen äänen ja kovan tömähdyksen. Seurue ei havainnut merellä mitään hätään viittaavaa kuulemansa tömähdyksen lisäksi.

Kuulijat olivat kuitenkin varmoja että jonkinlainen törmäys oli tapahtunut ja ilmoittivat havainnostaan Turun hätäkeskukselle.

Hätäkeskus välitti tiedon Turun meripelastuskeskukselle. Alueelle hälytettiin Hangon ja Hiittisten merivartioasemien venepartiot, Turun päivystävä meripelastushelikopteri Super Puma, useita pelastuslaitoksen venepartioita, ambulanssi ja poliisipartio.

Hätäilmoituksen tekijä oli yhteydessä Petun saarella olleisiin muihin ihmisiin ja nämä käynnistävät oma-aloitteisesti etsinnät sekä veneellä että autolla.

Tehtyjen tiedustelujen ansiosta saatiin selville että Petusta oli kateissa perämoottoriveneellä keski-ikäinen mieshenkilö. Kadonnut oli aiemmin illalla tavannut vesillä naapurinsa ja kertonut olevansa matkalla ostoksille joko Bromarviin tai Särkisaloon. Tietojen perusteella etsityn tuntomerkit ja veneen tyyppi oli selvillä ja etsinnät kohdennettiin hänen oletetuille reiteille.

Mies ja vene löytyivät Petun itäpuolen saaren rannasta siviiliveneilijän ansiosta. Henkilö oli törmännyt suoraan saaren rantaan ja sammunut rannalle.

Merivartioston partion saapuessa paikalle kävi ilmi että henkilö oli voimakkaasti päihtynyt mutta muuten kunnossa..

Merivartiosto kiittää esimerkillisesti toimineita siviilihenkilöitä. Etsintään osallistuneiden henkilöiden tiedoista ja ennen kaikkea toimenpiteistä oli suuri hyöty tehtävän nopeassa ratkaisussa.

Saareen törmänneellä ei ollut kelluntavälineitä päällään vaan hän oli pukeutunut ns. pilkkihaalareihin.

Jaa artikkeli: