Skip to main content

Rokottamatonta hoitohenkilökuntaa vain vähän

Eteläisessä Salossa on tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin vanhuspuolella vain yksittäisiä rokottamattomia hoitoalan henkilöitä. Palvelut pystytään järjestämään kuten ennenkin.

-Ympärivuorokautisessa hoidossa tilanne on todella hyvä, kotihoidon puolella rokottamattomia hoitajia on hieman enemmän, puhutaan kuitenkin yksittäisistä tapauksista, Salon kaupungin vanhuspalveluiden johtaja Salla Lindegren kertoo.

Työt on tänään saatu järjestymään entiseen tapaan, mutta järjestelyjä on jouduttu tekemään. Yleinen henkilöstöpula tekee tilanteesta haastavan.

-Ei olisi varaa olla käyttämättä yhtään alan ammattilaista, mutta laki on laki ja sen mukaan mennään, Lindegren toteaa.

Rokottamattomien työntekijöiden kohdalla korvaavia töitä selvitellään parhaillaan, mutta vanhuspalveluissa ei ole olemassa sellaisia hoitajien työtehtäviä, joissa ei olisi asiakaskontakteja.

 

Tartuntatautilakiin on lisätty väliaikaisesti uusi 48 a §, joka koskee koronarokotteen edellyttämistä sote-palveluiden henkilökunnalta. Koronarokotetta ei ole pakko ottaa, mutta rokotuksesta kieltäytyminen voi johtaa työnteon ja palkanmaksun keskeytymiseen.

Työnantaja voi kuitenkin käyttää erityisestä syystä haavoittuvien potilaiden hoidossa henkilöä, jolla ei ole riittävää suojaa covid-19-tautia vastaan. Syynä voi olla esimerkiksi, että vanhukset tai sairaat jäävät hoitamatta, koska rokottamattomien työntekijöiden tilalle ei löydy rokotettua tekijää.

 

Juttu päivittyy.

Jaa artikkeli: