Sateinen ja rauhallinen Teijon arkipäivä on aika kaukana siitä, mitä Jaana Onnela loppukesästä sai kokea. Hän toimi vielä tuolloin ravintolayrittäjänä Hämeenlinnan Kantolassa, missä konsertoi rockyhtye AC/DC.
Ravintolalla oli pikaruokakoju lähellä konserttipaikkaa, ja yleisömassat aikaansaivat kokemuksen, joka ei hevillä unohdu.
– Sitä ihmistä vaan tuli ja tuli ja tuli ostamaan syötävää. Tein 37 tuntia töitä kahdessa vuorokaudessa, Onnela huokaa.
Vuodet kanta-Hämeessä ovat kuitenkin nyt takana. Viime viikosta alkaen Onnela on vetänyt ravintola Brukinrantaa Teijolla.
– Oli epäselvää, miten edellisen toimitilani käy. Halusin taas paikan, jossa voi keskittyä katsomaan eteenpäin.
Brukinranta tuli vastaan sattumalta netti-ilmoituksessa. Päätöksen tekeminen vaati muutamankin käynnin paikan päällä.
– Mutta tähän historialliseen ympäristöön ihastuin kyllä heti, Onnela myöntää.
Brukinrannassa Onnela paneutuu aluksi perusasioihin eli lounaisiin ja pitopalveluun.
Tarjoomusten suhteen Onnela kertoo olevansa tinkimätön; ruoan hän tekee alusta asti itse. Erityinen sydämenasia ovat tutut perusruoat; Onnelan tekemää kaalilaatikkoa tultiin Hämeenlinnaan syömään Helsingistä asti.
– Ja montakohan ihmistä käännytin maksapihvien ystäväksi, hän virnistää.
Koko juttu painetussa lehdessä