Skip to main content

Rokkikansan ruokkiminen ei Brukinrannan uudelta vetäjältä unohdu

Jaana Onnela valmisti Brukinrannassa ensimmäiset lounaat viime viikolla.  Ravintolan terassin kehittäminen on listalla tulevaisuudessa.Sateinen ja rauhallinen Teijon arkipäivä on aika kaukana siitä, mitä Jaana Onnela loppukesästä sai kokea.  Hän toimi vielä tuolloin ravintolayrittäjänä Hämeenlinnan Kantolassa, missä konsertoi rockyhtye AC/DC.

Ravintolalla oli pikaruokakoju lähellä konserttipaikkaa, ja yleisömassat aikaansaivat kokemuksen, joka ei hevillä unohdu.
– Sitä ihmistä vaan tuli ja tuli ja tuli ostamaan syötävää. Tein 37 tuntia töitä kahdessa vuorokaudessa, Onnela huokaa.

Vuodet kanta-Hämeessä ovat kuitenkin nyt takana. Viime viikosta alkaen Onnela on vetänyt ravintola Brukinrantaa Teijolla.
– Oli epäselvää, miten edellisen toimitilani käy. Halusin taas paikan, jossa voi keskittyä katsomaan eteenpäin.

Brukinranta tuli vastaan sattumalta netti-ilmoituksessa. Päätöksen tekeminen vaati muutamankin käynnin paikan päällä.
– Mutta tähän historialliseen ympäristöön ihastuin kyllä heti, Onnela myöntää.

Brukinrannassa Onnela paneutuu aluksi perusasioihin eli lounaisiin ja pitopalveluun.
Tarjoomusten suhteen Onnela kertoo olevansa tinkimätön; ruoan hän tekee alusta asti itse. Erityinen sydämenasia ovat tutut perusruoat; Onnelan tekemää kaalilaatikkoa tultiin Hämeenlinnaan syömään Helsingistä asti.
– Ja montakohan ihmistä käännytin maksapihvien ystäväksi, hän virnistää.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: