Skip to main content

Ristintie Särkisalossa ja Perniössä

Rumpuja pääsiäisdraamassa pääsevät soittamaan Juulia Kakko (vas), Vili Sundberg, Juuso Lehti ja Olivia Laakso. Ohjeita antamassa Annakaisa Siltanen. Ristintie -näytelmät saavat nyt seuraajansa myös Perniön seudulla. Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita käydään läpi aluksi pitkäperjantaina Särkisalossa ja tarinaa jatketaan pääsiäispäivänä Perniössä.

Kyseessä on Salon seurakunnan Perniön ja Särkisalon alueiden yhteisponnistus.  Mukana on lapsia, nuoria ja kolme kuoroa. Myös alueen papeille on annettu omat roolinsa.
– Meillä on 16-vuotias Jeesus, joka ”ristiinnaulitaan” Särkisalon kirkkopuistossa.  Opetuslapset ovat rippukoulun isosia. Papeista Juha Hekkala esittää ylipappi Kaifasta, Johannes Alaranta kavaltaja Juudasta ja Jaakko Laxenius Pontius Pilatusta, kertoo pääsiäisdraaman seudulle ideoinut Annakaisa Siltanen.

Pitkäperjantain draama Särkisalossa tapahtuu ulkona kirkkopuistossa. Mukaan tulijat kulkevat Särkisalossa Jeesuksen mukana ulkona jonkun matkaa, joten kannattaa pukeutua sään mukaan. Sen sijaan Perniössä Ristintietä esitetään kirkon sisällä.
– Pitkäperjantaina keskitytään ristiinnaulitsemiseen, ja tunnelma on enemmän surullinen, pääsiäispäivänä Perniössä taas halutaan tuoda esiin enemmän iloa, toteaa Annakaisa Siltanen.

Pääsiäissunnuntain kirkonmenot Perniössä ovatkin varsin vapaamuotoiset. Esiintyjät toivovat, että mahdollisimman moni lähtisi kulkemaan Ristin Tietä heidän kanssaan myös alueiden välillä. Tätä silmällä pitäen seurakunta on järjestänyt maksuttomat bussikuljetukset Perniöstä Särkisaloon pitkäperjantaina ja Särkisalosta Perniöön pääsiäispäivänä. 

Bussikuljetus lähtee Perniön seurakuntatalolta kello 14.30. 1. pääsiäispäivänä Ristintietä jatketaan Perniön kirkossa. Bussi Förbystä lähtee kello 9.15 Särkisalon kautta Perniöön. Bussit palaavat takaisin lähtöpaikkoihinsa esitysten jälkeen.

Jaa artikkeli: