Skip to main content

Rinteet ja jääkentät vihdoin auki

Teijolla on tehty lunta laskettelurinteisiin alkuviikon ajan.Laskettelua harrastavien koululaisten joululoma on pelastettu. Sunnuntaina alkaneet pakkaset mahdollistavat sen, että Teijolla päästään laskettelemaan pieniin rinteisiin uudenvuodenpäivänä. Teijo Ski Resortin rinnepäällikkö Jarkko Rannikko kertoo, että vuoden 2016 ensimmäisenä päivänä päästään avaamaan kaksi rinnettä.
– Sompahissi ja mattohissi saadaan käyttöön perjantaiksi. Innokkaimmat pääsevät laskemaan, Rannikko sanoo.

Keskiviikkona lumenteko jouduttiin keskeyttämään lauhtuneen sään takia.
–Maanantaiksi tai tiistaiksi saadaan pitkä rinnekin käyttöön, ennakoi Rannikko.

Viime vuonna kausi avattiin tapaninpäivän jälkeisenä päivänä ja edellisvuonna vasta tammikuussa.

Luistelukentät on myös otettu käyttöön eri puolilla kaupunkia. Perinteisesti ensimmäisenä luonnonjäälle ehditään Perniössä, jossa muun muassa Teemu Erjala pyörähteli tiistaina jäälle kuvioita lapsineen. Viereisen jääkiekkokaukalon jäädytys oli samalla hyvässä vauhdissa.
– Kaukalo saadaan iltaan mennessä valmiiksi, Kimmo Flink kertoi.

Melassuonmäellä pääsee myös jo hiihtämään, vaikka sunnuntai-illasta käynyt lumitykki simahtikin maanantaina reilun vuoriokauden käytön jälkeen.
–Kompressori meni rikki. Vuokraamme toisen tilalle ja käynnistämme sen heti, kun kylmenee jälleen, Toni Vuorinen kertoi.
Vuorokauden aikana kasattu lumi levitettiin tiistain aikana ja valmiiksi saatiin parisataa metriä latua, johon ainakin innokkaimmat lapset voivat mennä kokeilemaan hiihtotaitojaan.

Jaa artikkeli: