Skip to main content

Retkikassa karttuu laulaen

Nelosluokkalaisten oma esitys alkaa olla valmis.  Maanantaina laulettiin sateenkaaresta vielä kerran kertauksen vuoksi. Pianon takana istuu Pekka Laakso, laulajien rivissä ovat Eelis Rantanen, Senni Siltanen, Sanni Lehti ja Helmi Salminen.Perniössä soivat ensi viikolla vanhat koululaulut. Asialla ovat laulaja ja harmonikkataitelija Pekka Laakso sekä kanttori Maria Rainio-Alaranta.
Kyseessä on hyväntekeväisyyskonsertti, jolla kerätään varoja Kirkonkylän koulun nelosluokkalaisten kevätretkeen tiedekeskus Heurekaan.
–Olen käynyt ennenkin, mutta siellä voi käydä monta kertaa, kun kokeiltavaa on niin paljon, perustelee Eelis Rantanen kohdevalintaa.

Luokkaretkeily ei ole ilmaista: bussin hinta on satasia, pääsylippujen samoin.
Pohjakassaa toki oli. Oppilaat menestyivät viime syksynä halloween-kurpitsakisassa hyvin.
–Sieltä meillä on 176 euroa, kertoo Helmi Salminen.
Helmi, Eelis, Sanni Lehti ja Senni Siltanen kiipeävät myös lavalle konsertissa. Laulettavana koululaisilla on kolme numeroa.

Koululauluja on poimittu kahdesta kirjasta. Olavi Pesosen kirja on vuodelta 1955 ja Pekka Laakso lainasi sen apeltaan. Kultaiset koululaulut vanhoilta ajoilta-teos on tuoreempi.
–Lähinnä nuottikuvaa on siinä nykyaikaistettu, kertoo Laakso.
Vanhan kirjan selailu kertoo, että kyseessä on korkeatasoinen musiikki; säveltäjinä on klassisen musiikin suuria nimiäkin Schuberista Merikantoon, sanoittajien joukossa ovat muun muassa Eino Leino ja Topelius. Lastenlauluista ei voi suoraan puhua.
–Koululaulun käsite ehkä on jo tänä päivänä vieras, Laakso miettii.

Konsertti alkaa torstaina 7.5. kello 18 Kirkokylän koululla.

Jaa artikkeli: