Skip to main content

Ratsastusleiri pitää varata yli vuosi etukäteen

Satu Aittamäki opetti viime viikolla mm. Alexandra Aarolaa (vas) ja Janni Laihoa.Perniön Ponitallilla ei ole kesällä hiljaista. Kaikki tämän kesän leirit ovat olleet loppuunmyytyjä jo ajat sitten, ja ensi kesän leirille päästäkseen täytyy pitää jo kiirettä. Kesän 2019 leireistä loppuun on myyty jo kuusi kymmenestä.
Ratsastukseen ja Perniön Ponitalliin ihastuneet ovat oppineet ottamaan tämän huomioon. Lekottelutrampoliinilla lepohetkeä viettävät espoolaiset Aneka Jalava ja Senja Heikkinen ovat jo kolmatta kertaa ratsastusleirillä Perniössä.
– Varasimme tämän jo melkein vuosi sitten. Ja ensi vuodelle varmistimme paikan jo ennen tätä leiriä, ­tytöt kertovat.
Perniön Ponitallin omistaja Satu Aittamäki kertoo, että hän ei ole mainostanut leirejä missään.
– Puskaradio toimii parhaiten, hän toteaa. Osallistujat ovat kuulleet kavereiltaan talleilla, että täällä on kivaa, hän toteaa.
Pikainen kysely leiriläisten joukossa vahvistaa asian.
– Me olemme täällä vasta ensimmäistä kertaa, mutta ratsastuskaverilta kuulimme tämän olevan tosi hyvä leiri, kertovat Luise Nurminen ja Janni Laiho Salosta.
Myös Raision Ratsastuskoulussa puhutaan hyvää Perniön Ponitallista. Naantalissa auva Alexandra Aarola löysi tänne niin ikään kaverinsa opastamana.
–Pääkaupunkiseudulta meille tulee silti eniten leiriläisiä, toteaa Satu Aittamäki.– Sellaista olen ajatellut, että joka vuosi pitäisi saada tänne jotain uutta. Täksi kesäksi hankin tuon poreammeen terassin kupeessa. Siinä leiriläiset saavat vilvoitella tuntien jälkeen, Satu Aittamäki näyttää.
– Tärkeää on, että leirillä on hauskaa. Meillä on totta kai sääntöjä turvallisuuteenkin liittyen, mutta liian tiukkapipoista ei saa olla, hän jatkaa.
Vapaa-aikana voi porealtaan lisäksi pulahtaa uimaan läheiseen Pitkäjärveen, pomppia trampoliinilla tai ostaa leirikioskista vaikka jäätelöä ja karkkia.
Ratsastuksen opetusta on jokaiselle kaksi tuntia päivässä.

Lue koko juttu huomisesta lehdestä!

Jaa artikkeli: