Skip to main content

Rastiverkosto on retkeilyalueen kauden uutuus

Suvi Järvenpää (vas) on työskennellyt Teijon retkeilyalueella jo pari kuukautta, mutta Jenni Jelkänen ja Anni Karlin aloittivat tiistaina ensimmäisen työpäivänsä seudulla. Suvin seuraaviin töihin kuuluu veneiden tuominen laituriin. Teijon päivä ensi tiistaina merkitsee jälleen Luontotalon ovien avautumista Teijon retkeilyalueella.

Kauden merkittävin uutuus on Rasti-Perniön suunnittelema kiintorastiverkosto, joka tarjoaa suunnistuksen riemua eri tasoisille suunnistajille.
– Laitamme kymmenen helppoa rastia ja kymmenen vaikeampaa rastia eri maastoihin. Ehkäpä rasteilla on kirjaimia ja kaikki rastit löydettyä niistä muodostuisi sana, pohtii toteutuksessa mukana oleva Risto Gustafsson vielä keskeneräistä projektia.

– Luontotalon läheisyyteen tulee helpompi rastiverkosto lapsille ja vähän lajia tunteville. Vaativampia rasteja löytyy puolestaan Jeturkastin ja Mathildedalin väliltä, kertoo puolestaan suunnittelija Anne Muuri.

Eri puolella retkeilyaluetta järjestettyjen maanantairastien suosio houkutteli osaltaan kiintorastien rakentamiseen maastoon. Myös seudun matkailuyhdistys pohti, että suunnistuksen voisi nostaa alueen teemaksi.

Heti pääsiäisen jälkeen työnsä aloittivat asiakasneuvojat Anni Karlin ja Jenni Jelkänen.
Suvi Järvenpää on lisäksi helmikuusta saakka tehnyt retkeilyalueella kunnostustöitä.
– Viimeksi olen öljynnyt ja tervannut siltoja. Olen myös kunnostanut laavuja ja nuotiopaikkoja sekä purkanut polttopuukuormia. Kohta on vuorossa veneiden vesille lasku.

Luontotalo avautuu tiistaina 29.huhtikuuta.

Jaa artikkeli: