Skip to main content

Ransun serkut muuttivat Perniöön

Sohvalla kolmantena oikealta istuu Levolan vanha asukki, muut ovat uusia tulokkaita, kertoo Kaisa-Leena Kaarlonen.   Eevaliisa Holma-Kinnusen nukeista tällainen porukka sai suojapaikan  Perniöstä. Levolassa istuu sohvan selkänojalla rivissä joukkio, jossa on selvää sukunäköä Pikku Kakkosen Ransuun.
Ransu on käsinukke, jonka äiti oli viime vuonna menehtynyt nukentekijä Eevaliisa Holma-Kinnunen.
Hän ehti tehdä yli 3500 nukkea uransa aikana, ja hänen kuolemansa jälkeen iski huoli siitä, mitä Sysmän talossa oleville nukeille tapahtuu.  

Nukketeattereiden tiedotus- ja yhteistyöjärjestö Unimasta ehdotettiin, että Levolan sielu, nukketeatterikonkari Kaisa-Leena Kaarlonen ottaisi ainakin osan nukeista suojiinsa.  Näin myös kävi, joskin kaikki nuket eivät luonnollisestikaan mahtuneet Levolaan.  
– Heitä on kulkeutunut eri puolille Suomea, hyviin koteihin, kertoo Kaarlonen.
– Ransun serkut ovat nyt täällä meillä.

 Heille on mietitty myös tehtävää.  Syksyksi Kaarlonen on miettinyt Heli Lambergin kanssa esitystä, joissa Ransun sukulaispojilla ja –tytöillä olisi roolit.
Suunnitelmissa on myös ennen muuta lapsille suunnattu näyttely.
– Liikkuva näyttely, jossa yksi koirista istuu jossain ja toinen voi jutella toisessa huoneessa kävijöille jotain ja kolmas on jossain muualla, Kaarlonen kuvaa.

Jaa artikkeli: