Skip to main content

“Rakastukaa ja pettykää”

Aleksi Lindholm piti ylioppilaan puheen täydelle salille.Perniön lukiosta saateltiin lauantaina kohti elämää 27 uutta ylioppilasta.
Kuten asiaan kuuluu, matkalle annettiin mukaan salkullinen neuvoja ja rohkaisua.
Riemuylioppilaiden puheenvuoron pitänyt Asko Jaakkola sanoi, että opiskelujen valmistumista ei kannata suotta kiirehtiä.
-Töitä ehditte varmasti tehdä myöhemminkin. Nauttikaa opiskeluajasta, ottakaa osaa järjestöjen toimintaan. Hankkikaa uusia ystäviä, rakastukaa ja pettykää.
-Omana kouluaikanani harva oli lentänyt ulkomaille. Teille lentäminen on arkipäivää ja maanosat tuttuja. Se tekee irtautumisen kodin piiristä helpommaksi, Jaakkola uskoi.

Ylioppilaan puheenvuoron pitänyt Aleksi Lindholm meni riemuylioppilaiden valmistumisvuoteen 1968 ja nosti sieltä esiin kaksi kulttuurin suurteosta: Beatlesin White Albumin ja elokuvan 2001-Avaruusseikkailu. Molemmat julkaistaan tänä vuonna alkuperäisessä formaatissaan uudestaan; levy vinyylillä ja elokuva filmillä.
-Jäin miettimään, mitä olennaista muistan tästä lukioajastani viidenkymmenen vuoden päästä. Jääkö siitä mieleen kokonaisuus vaiko vaan tämä viimeinen viikko, Kanye Westin musiikkiin tutustuminen, 10-3 voitto Salon mestaruussarjassa ja ylioppilaaksi pääseminen, Lindholm puntaroi.
-Toisaalta vaikka metsää ei näkisi puilta, se ei tarkoita ettei metsää olisi ollut.

Jaa artikkeli: