Skip to main content

Railakas tuuli katkoi sähköt Kemiönsaarelta yli tuhannelta

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kovaksi yltynyt tuuli teki vahinkoa etenkin sähkönjakelulle saaristossa.  Förbyssä olivat veneiden kiinnitykset kovilla keskiviikkona.
Virta oli poikki tiistai-iltana Särkisalossa. Keskiviikkona nämä  viat oli Fortumin vikapäivystyksen mukaan jo korjattu, mutta Kemiönsaarella luettiin aamulehdet kynttilän valossa: vielä keskiviikkona sähköttä oli Dragsfjärdissä yli 1100 asiakasta ja Västanfjärdissäkin kuutisensataa, Kemiön kirkolla joitain kymmeniä.

Matalapaine ja tuuli yhdessä nostivat meriveden huomattavan korkealle, Hangon mittauspisteellä korkeus oli keskiviikkoaamuna 40 senttiä päälle normaalin. Vedestä oli silminnähden kiusaa muun muassa Förbyn satamassa, missä maihin vedettyjä pikkuveneitä olikin yhtäkkiä meressä. Kiinnitykset olivat samoin kovilla muutamassa veneessä. Pitkin Särkisaloa oli tullut alas puiden oksia.
Myrskylukemissa tuuli ei eteläisen Salon alueella yöllä kuitenkaan käynyt; Perniön kirkonkylässä tuuli oli vähän yli 10 metriä sekunnissa, rannikkoasemista Kemiönsaaren Vänössä mitattiin enimmillään reilun 15 m/s tuulia. Hankoniemen eteläpuolella tuuli on ollut myrskyisää, Raaseporin Jussarössä ja Hangon Tulliniemessä mitattiin yli 20 m/s tuulia aamuyöllä.

Jaa artikkeli: