Skip to main content

Purolan tila kasvaa munantuottajien raskaaseen sarjaan

Topias ja Jukka Huittinen tutkailevat lattian raudoitustöiden etenemistä. Varsinaisesti tuotannon uudessa kanalassa on määrä käynnistyä vuodenvaihteessa.Kiskolainen Purolan tila laajentaa tuotantoaan. Parhaillaan toimivan, 21 000 kanan virikekanalan viereen nousee parhaillaan 24 000 kanalle tarkoitettu uusi lattiakanala.

Rakennuksessa tehdään tällä viikolla lattiavalu, ja sen jälkeen alkavat esimerkiksi lämmitys- ja valaistusjärjestelmien asennukset.
– Itsenäisyyspäivän viikolla tulevat kanat. Jouluksi sieltä voi saada muutaman munan, mutta varsinaisesti tuotanto alkaa vuodenvaihteessa, tiivistää Jukka Huittinen.

Yksiköt ovat verraten isoja; Suomessa kanaloiden keskikoko on noin 11 000 eläintä.
Nuorempi polvi tulee uuden kanalan myötä entistä tiiviimmin mukaan tilan pyörittämiseen. Uutta kanalaa pyörittää osakeyhtiö, jonka toimitusjohtaja on Jukka ja Ulla Huittisen poika, keväällä agronomiksi valmistuva Topias Huittinen.

Kyseessä on mittava investointi: uudisrakennuksen kustannusarvio on noin 350 000 euroa ja kanat maksavat neljä euroa kappaleelta.
– Se on sitä erikoistumista, toteaa Jukka Huittinen.
– Mutta tähän ei tietenkään olisi lähdetty, jos pakkaamo ei näyttäisi vihreää valoa.

Tuottajaportaalla ollaan toisaalta hyvillään siitä, että kysyntää on ja munan maine parempi kuin ennen, toisaalta närästää tuottajan siivun ohuus.
– Kauppa ottaa paljon välistä, ja jos siellä taas halpuutetaan, on selvää että tuottajan osuus ei ainakaan kasva, Jukka Huittinen sanoo.

Jaa artikkeli: