Skip to main content

Puolustusrahojen leikkaamisen ei tarvitse näkyä venetilausten loppumisena

 

Marine Alutechin laiturissa Teijolla tehtiin tiistaina asennuksia meripelastusveneeseen, jonka kotisatama tulee olemaan Ukrainassa.    Marine Alutechilta lähtee lähiaikoina tuotantoa muun muassa Algeriaan ja Kroatiaan.

Sisällä hallissa rakennettiin toista samanmoista, vieressä tehtiin sähköjä Algeriaan lähtevään luotsiveneeseen ja seinän takana koottiin Sveitsiin lähtevää räjähdesuojattua poliisivenettä.
Veneiden määränpäät kertovat siitä, että 20-vuotista taivaltaan  juhliva Marine Alutech  on kasvanut ennen muuta ulkomaille.
– Puolet tuotannosta menee vientiin, toteaa toimitusjohtaja Niko Haro.

Kotimaiselle rajavartiostolaitokselle on parhaillaan tilattuna yhdeksän veneen sarja. Tilauksia on vuoden 2012 loppuun.  Julkisuudessa uumoiltujen leikkauksien puolustusmäärärahoihin ei välttämättä tarvitse näkyä puolustusvoimien venehankinnoissa, toteaa Haro.
– Jos  henkilöstöä leikataan, tarvitaan sellaista kalustoa jota voidaan käyttää pienellä miehistöllä, Haro muistuttaa.

Suomessa jahkailut hallituksen muodostamisessa,  samoin epävarma yleinen taloustilanne Euroopassa, ovat johtaneet siihen että tunnelma parhaillaan on odottava.
Se ei tarkoita lepäilyä vaan tuotekehitystä jatketaan koko ajan.  Haro on vielä varovainen kertomaan, millaista lisäystä tuoteperheeseen on suunniteltu.
– Olemme arvioineet, mitä olisi seuraavaksi hankintalistoilla.

Marine Alutech työllistää parhaillaan noin 70 omaa työntekijää ja alihankkijoita niin, että töitä on noin sadalle hengelle.   

Lue koko juttu Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: