Skip to main content

Punaportin kuntotarkastus paljasti pitkän listan korjattavaa

Kalle Salokannel ja Pentti Niemi korjaavat rantaan johtavaa portaikkoa.

Teijon Alueen Kyläyhdistyksen aktiivi Valtteri Turkka istuu Punaportin portailla ja katselee edessä avautuvaa kaunista merimaisemaa.
Loistavalla paikalla sijaitseva kylätalo toimii paikallisten ihmisten kokoontumispaikkana ja kyläyhdistys haluaa pitää rakennukset siinä kunnossa, että paikasta pääsevät nauttimaan myös tulevat sukupolvet.

Hankerahoituksen turvin uusittu keittiö on jo valmis ja tällä hetkellä talkooväki korjaa saunan välikattoa. Alun perin tarkoitus oli, että keittiöremontin jälkeen kylätalolla päästäisiin rakentamaan uutta terassia, mutta loppuvuodesta tehty kuntotarkastus laittoi yhdistyksen suunnitelmat uusiksi.

–Kuntotarkastuksessa oli pitkä lista asioita, mitä pitäisi korjata. Jotkut huomiot olivat pieniä, mutta suurin ongelma on ehdottomasti se, että rakennus on vinossa ja se pitäisi suoristaa. Perustukset ovat liian harvassa, eli niitä tarvitaan lisää, Turkka kertoo.

Keittiö- ja terassiremonttia varten oli jo saatu Ykkösakselin kautta rahoitus, mutta terassia ei voida rakentaa ennen, kun rakennus on saatu suoraan.

Näin suurta projektia ei kuitenkaan saada valmiiksi hetkessä, sillä ensin kylätalon takaa pitäisi kaivaa maata pois ja tehdä ojituksia. Sitten täytyisi tehdä tilaa talon alle, että perustuksia päästään korjailemaan.

–En osaa arvioida kauanko tällaisessa remontissa kestää, mutta puhutaan varmasti vuosista.

Jaa artikkeli: