Skip to main content

Perniössä pistetään kehitysvammaisten ihmisten elämisen oloja kuntoon. Uusi asuntola nousee kirkonkylän laidalle hyvää vauhtia ja samalla Perniöstä tulee myös eteläisen Salon kehitysvammaisten työtoiminnan keskus, kun Kiskostakin työtoiminta siirtyy tänne. 

Kiskolaisittain palvelun ei voi sanoa välttämättä huononevan: ajatuksena on, että toimintakeskus saa niukat resurssit keskittämällä entistä leveämmät hartiat ja kiskolaiset enemmän tekemisen mahdollisuuksia, eikä tällöin puolen tunnin taksimatka töihin ole kuin lähinnä mittatappio. Tällä kerralla keskittämisen politiikka vaikuttaa ensinäkemältä toimivalta ajatukselta.

Hyvä näin. Puheet turhasta seiniin satsaamisesta voidaan jättää omaan arvoonsa: tosiasia on, että entinen asuntolarakennus oli tehtävänsä tehnyt.

Kehitysvammaiset ovat tänä päivänä aivan toisella tavalla esillä ja kiinni yhteiskunnassa kuin joskus vuosikymmeniä sitten. Esimerkiksi Pertti Kurikan nimipäivät-yhtye ja televisio-ohjelma Toisenlaiset frendit toivat kehitysvammaisten osaamista ja arkea ja ajatuksia näkyvästi esille. Toivoa sopii, että kehitys jatkuu tämänsuuntaisena.

Eteläisessä Salossa tämä tarkoittaa sitä, että tilat ja ohjaajat tarjoaa tietysti kaupunki – toinen ja yhtä tärkeä asia on se, että toimintakeskuksen väelle tohditaan tarjota jatkossakin mielekästä työtä.

Jaa artikkeli: