Skip to main content

Positiivinen palaute on tärkeintä

Leona Shabani, Siiri Heiskanen, Nemi Natomploi ja Patricia Haro pohtivat yhdessä, millainen on hyvä työpaikka ja esihenkilö.

Lukion toisen vuoden opiskelijat pääsivät tiistaina Naantaliin YES Hack-tapahtumaan ideoimaan ratkaisuja yritysten erilaisiin pulmiin. Yrittäjän päivän kunniaksi järjestetty ohjelma haastoi nuoret miettimään ehdotuksia nuorten syrjäytymiseen, tulevaisuuden energiapalveluihin ja työnantajakuvaan liittyviin asioihin.

Nemi Natomploi, Patricia Haro, Leona Shabani ja Siiri Heiskanen kertovat, että päivän aikana syntyi paljon uusia oivalluksia yrittäjyyteen ja työelämään liittyen.

–Meidän porukkamme valitsi tehtäväksi pohtia, millä keinoilla Naantalin kylpylän työntekijät viihtyisivät työssään paremmin ja miten sinne voitaisiin saada lisää henkilökuntaa, Haro kertoo.

–Oikeastaan työelämässä on aika samanlaiset pelisäännöt kuin koulussa. Kaikkien täytyisi olla ystävällisiä toisia kohtaan, jokaisen mielipidettä tulisi kunnioittaa ja kaikkia pitäisi kuunnella. Kaikista ei tarvitse tykätä, mutta toimeen täytyy tulla. Jos on negatiivisia ajatuksia jotain työkaveria kohtaan, ne täytyy osata sivuuttaa, koska töissä keskitytään töihin, Heiskanen kommentoi.

Katso myös ryhmän tekemä video haasteeseen liittyen:

 

Lisää nuorten ajatuksia työelämään ja työhyvinvointiin liittyen tämän viikon lehdessä! 

Jaa artikkeli: