Skip to main content

Pirturannassa saa itkeä ja nauraa

Teijon venehalliin tuotiin maanantaina uusi katsomo, josta näytelmää voi seurata kastumatta kaatosateellakin.Teijolla voi tänä kesänä kokea jotain ainutlaatuista. Pirturanta-musiikkinäytelmä saa perjantaina maailman ensi-iltansa uudessa kesäteatterissa Teijon venehallissa.
Mathildedalin näytelmäkerho, joka tunnetaan esimerkiksi Ruukin avain –näytelmistä, on tehnyt kieltolain aikaiseen Teijoon sijoittuvan näytelmän pitkälti alusta asti itse. Käsikirjoitus, ohjaus, musiikki, lavastus ja puvustus ovat kaikki pienen työryhmän kädenjälkeä.
Eikä siinä vielä kaikki. Pirturannan valtti on sen esityspaikka: venehallissa voi kesäteatterista nauttia säässä kuin säässä.
– Uusi tila on oikeastaan vain helpottanut työskentelyä – tämä muistuttaa enemmän perinteistä teatteria kuin monet muut kesäteatterit, ohjaaja Marcus Lindén kertoo.
– Sää kyllä tuntuu, mutta se ei häiritse.
Katettuun venehalliin ja upouuteen 250-paikkaiseen katsomoon voi siis sateellakin saapua ilman kurapukua.
– Monet näytelmän tapahtumista tapahtuvat venehallissa, joten paikka on siinäkin mielessä loistava. Venehalli oli 1930-luvulla kuin tori, kylän kokoontumispaikka, Lindén kuvailee.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: