–Saas nähdä, miltä se näyttää ja maistuu, tuumii Jetta Kulmala kasvihuoneessa.
Puhutaan pinkistä tomaatista, tämän vuoden vihannekset ovat vaaleanpunaisia erikoistomaatteja.
Kulmalan puutarhassa jako menee niin, että isä Lasse Kulmala viljelee Kiialassa kurkkua ja tomaatteja. Tytär Jetta taas viljelee salaatin Germundsvidjassa. Kaikki on luomua.
Kulmalan puutarha on yksi luomusalaatin edelläkävijöistä Suomessa, menossa on jo kahdeksastoista vuosi.
–Me luotamme luomuun ja olemme investoineet siihen.
Kulmalan kasvihuoneissa aiotaan siirtää painopistettä enemmän yrttien suuntaan.
–Tilliä, basilikaa, persiljaa, listaa Jetta Kulmala.
Salaatin kysyntä on tasaista ympäri vuoden ja kasvatus työllistää kuusi ihmistä ympäri vuoden.
Lue koko juttu painetusta lehdestä