Skip to main content

Pimeän peitto-tapahtuma täyttää kylän kuvilla ja musiikilla

Kirkossa harjoiteltiin jo viime viikolla.  Kokoonpanossa vasemmalta, Sofianna Muuri, Ronja Kemppainen, Aino Alaranta, Saara Kemppainen, Siiri Siltanen, Sara Lehmusharju, Laura Kemppainen ja Kaisa Kaartinen. Maria Rainio-Alaranta seuraa korva tarkkana.Perniön kirkossa soittavat lauantaina nuoret osana Pimeän peitto-tapahtumaa.
Perjantain harjoituksissa soi Harry Potter –teema ja iloinen Taikamattoajelu. Ajelulle vievät flyygeli, viisi viulua ja kaksi selloa.
Kirkossa myös nähdään lauantaina valokuvia: rippikoululaiset ottivat itse itsestään rippikuvat, jotka heijastetaan kirkon seinään. 

Pimeän peitto-tapahtuma täyttää kirkonkylän monenlaisilla tapahtumilla. Työryhmän jäsen Otso Lapila  nostaa tärpeiksi muun muassa Ramo Tederin musiikkiesityksen torilla, samoin kunnantalossa musisoivan mandoliini-Tuulin.
– Se on kuin kaupunginosajuhla, Lapila myöntyy.

Pimeän peitto-tapahtuman järjestää Perniön kirkonkyläyhdistys yhdessä Salon kaupungin kanssa.
Sateenvarjona on Euroopan rakennusperintöpäivä, ja sillä asialla ollaan nytkin.
– Katsotaan tuttua ympäristöä vähän eri vinkkelistä, tiivistää Lapila.
Konkreettisesti näin tehdään esimerkiksi nuorten ottamissa valokuvissa.

Ilta tarkoittaa myös sitä, että elävän rakennusperinnön eli kirkonkylän rakennusten ovet ovat auki: kunnantalo, kirkko, lainamakasiini, kirjasto ja käsityökeskus avaavat ovensa. Ohjelmassa on niin taide- ja käsityöpajoja kuin teatteria ja liikkuvaakin kuvaa: Kaukonpyölin elokuvia esitetään taas valtuustosalissa. Kunnantalo on tapahtumapaikkana keskeinen.

Perniössä paikalliseen teolliseen perintöön tutustutaan valokuvanäyttelyn avulla.Seppo Nummen kokoelmasta koottu näytt ely kertoo yhden yrityksen tarinan peltisepänliikkeestä metsänosturien valmistajaksi.Keskeinen tekijä kylässä on joki ja sen rantaniitty, jonka vartta kulkeva polku torilta Laurin sillalle tehdään uudenlaiseksi pienoisveistoksin.

– Meillä on niin paljon ihan paikallisia toimijoita, ja siitä on haluttu pitää kiinni, Lapila toteaa.

Jaa artikkeli: