Skip to main content

Pimeän peitossa tehdään näkymätöntä ympäristöä näkyväksi

Andrea Vannucchi ja Leena Muuri pystyttivät niitylle opasteita viime viikolla.– En ole ikinä ajatellut, että kylä näyttää täältä katsoen tällaiselta, tunnusti Leena Muuri viime viikolla Perniönjoen varrella.
Muuri seisoi Andrea Vannucchin kanssa keskellä Perniön kirkonkylää, mutta katselupaikka oli uusi: joenvarsiniitty, jolla harvoin kukaan käy.   Muuri ja Vannucchi olivat rakentamassa sille viitoitusta. Niityllekin mennään lauantaina Pimeän peitto raottuu- tapahtumassa, jonka teemana tänä vuonna on tehdä näkymätön ympäristö näkyväksi. 

Pimeän peitto raottuu-tapahtuma järjestetään neljättä kertaa.    
Tällä kerralla tapahtuma levittäytyy torille, kirjastoon, Laurin sillalle, kirkkoon ja kunnantaloon.
Tapahtumat alkavat lauantaina kello 15 kirjastossa.  ”Makeampi kirjasto” avataan ja paikalla on myös ötökkäpinssityöpaja.  Pyhän Laurin kirkosta etsitään myös salattuja puolia. Kello 16 alkaa lapsille suunnattu Kirkon kolme aarretta- kierros.  Kello 19 alkaa Pimeän peitosta tähän hetkeen-konsertti.
 Lainamakasiinissa esitetään lapsille Nurinpäin-teatteriesitystä alkaen kello 16.30.  Kunnantalossa avataan neljältä Laukanlahden suojeluyhdistyksen näyttely, lasten työpaja ja vaihtokirjahylly.  Viideltä aloitetaan kirkonkyläyhdistyksen valokuvakilpailun tulosten julkistaminen ja:  ensi-iltansa saa Tarja Lapilan ja Andrea Vannucchin dokumentti Ihan oma juttu, jossa mietitään miten voi ennakoida vanhenemista.
Kuudelta aloitetaan elokuvaesitykset;  ohjelmassa on kaksi Lapiloiden elokuvaa:  Maa muuttuu leiväksi vuodelta 1983 ja Luultavasti Huvitus vuodelta  2005.   
Narikka avaa ovensa kello 17 sapluunatyöpajan merkeissä ja kahvit saa ostaa kunnantalolta ja punaisesta pappilasta.

Jaa artikkeli: