Skip to main content

Pikkujätti-turnaukseen yli 50 juniorijoukkuetta

Perniössä pelataan viikonloppuna koripalloa kaikilla mahdollisilla kentillä.

Pikkujätti-turnaus tuo eteläiseen Saloon kaikkiaan 54 juniorijoukkuetta. Turnauksen yhteensä 119  peliä pelataan liikuntahallilla, yhteiskoulussa, lukion salissa ja kirkonkylän koulussa.
– Sarjat täyttyivät ennätysajassa ja  saatiin riittävästi joukkueita joka sarjaan, kehaisee turnausjohtaja Pekka Leikkonen.

Pikkujätissä pelaavat mini- ja mikropojat sekä mini- ja mikrotytöt. 
Jako reservi – ja kilpasarjoihin on koettu onnistuneeksi ratkaisuksi.  Tasoerot 1- ja 2-divarien välillä ovat suuret ja joukkueiden peluuttaminen samassa sarjassa voisi tuottaa murskaavia tuloksia.   Pekka Leikkonen muistuttaa, että kahden sarjan järjestelmä antaa mahdollisuuden valita pelipaikka taiten; hyvin pelannut 2-divarin joukkue voi todella testata kuntoaan kilpasarjaan osallistumalla, vaisusti menestynyt 1-divarin joukkue taas saa voi saada reservisarjasta hyviä pelejä kauden loppuun.
Pelit alkavat lauantaina yhdeksältä ja jatkuvat iltakahdeksaan asti. Sunnuntaina pelataan aamusta alkaen ja viimeiset ottelut saataneen päätökseen noin kello 18.
Pelaajia turnaus tuo Perniöön viitisensataa.  Huoltajien, vanhempien ja talkoolaisten kanssa turnauksen väkimäärä noussee kahdeksansadan korville.
Perniön Urheilijoilta on joukkueet joka reservisarjassa. Mikropojat aloittavat urakkansa heti lauantaiaamuna hallilla, mikrotytöt kirkonkylän koulussa. Minipoikien ensimmäinen peli on lauantaiaamuna hallilla ja minityttöjen vastaavasti yläasteella.

Jaa artikkeli: