Skip to main content

Pienikin korkojen nousu näkyy kukkarossa

Someron Säästöpankin liiketoimintajohtaja Tuukka Alanko ja Perniön konttorin päällikkö Sabine Raita toivovat, että ihmiset ottavat matalalla kynnyksellä yhteyttä pankkiin, jos oma taloudellinen tilanne huolettaa.

Energiakriisin ja Ukrainan sodan taloudelliset vaikutukset näkyvät myös pankkien arjessa. Asuntovelalliset joutuvat pohtimaan, käyttävätkö he lyhennysvapaita kuukausia ja maksavat pois pelkästään korkoja, että rahaa jää elämiseen. Suomessa on pitkään eletty nollakorkojen aikaa. Nyt suuri joukko velallisia joutuu ensimmäistä kertaa miettimään, miltä korkojen nousu näyttää kukkarossa.

Someron Säästöpankin liiketoimintajohtaja Tuukka Alanko ja Perniön konttorin päällikkö Sabine Raita kertovat, että ihmiset suosivat tällä hetkellä asuntolainojen lyhennystapana enemmän tasalyhennystä kuin annuiteettia.  Inflaatio ja muu hintojen nousu huolettaa kuitenkin asiakkaita korkojen nousua enemmän.

Muutaman prosentin korkojen nousi ei välttämättä kuulosta dramaattiselta, mutta pienemmissäkin velkamäärissä kuukausittainen summa voi nousta yllättävän korkealle.

–Jos asiakas on ottanut sadan tuhannen euron asuntolainan ja korko nousee nollasta kolmeen prosenttiin, se tarkoittaa jo suunnilleen 300 euron nousua kuukausittaiseen maksuerään, Alanko selventää.

 

Jaa artikkeli: