Skip to main content

PeU:n Pekka Leikkonen tasaisi salivuoromaksut kaikkien kesken

PeU:n koripallojaoston Pekka Leikkonen toivoi, että salimaksujen suhteen otettaisiin aikalisä.  Lähinnä kuulolla ovat saman seuran Pasi Karjunen ja Kriista Rokka.Salon suunnittelemat liikuntapaikkamaksut nousivat ykkösaiheeksi tiistaina järjestetyssä seurafoorumissa.
Kuluvan vuoden talousarvioon on kirjattu liikunta- ja kulttuuripalveluiden tavoitteeksi yhteensä 100 000 euron tulojen lisäys ja 75 000 euroa tästä on määrä kerätä aikuisten liikuntapaikkamaksuilla.

Seurapuolella esitystä ei katsota hyvällä, sillä hintojen nostoja pidettiin jopa joillekin lajeille kuoliniskuna.
–Pelkästään lentopallon supersarjan järjestäminen maksaisi kauden aikana 10 000 euroa, ja se on kuitenkin kuntourheilua, summasi Timo Venho.

Tiistain tilaisuudessa vuolaimmat kiitokset keräsi Perniön Urheilijoiden koripallojaoston puheenjohtaja Pekka Leikkonen, joka piti esitystä huonona ja totesi, että hinnaston toteutuessa tuottotavoite ylittyisi roimasti. Hän muistutti, että pelkästään PeU:n noin 60 aikuispelaajan tarvitsemat salivuorot maksaisivat kauden aikana 14 500 euroa. Yhdestä miesten 1-divisioonan koripallopelistä seura maksaisi 120 euroa.
Leikkonen esitti tilalle korvaavaa ratkaisua. Hän oli laskenut, että talvikaudella koko kaupungissa on yli 34 000 salivuoroa. Jos kaikenikäisiltä kerättäisiin pieni, esimerkiksi puolentoista euron vuoromaksu, olisi koossa jo yli 50 000 euron potti.

Leikkonen esitti myös jatkoaikaa asian valmisteluun. Seuroille on myönnetty yleisavustuksia 90 000 euroa, ja Leikkonen ehdotti, että avustusta saaneet seurat olisivat palauttaneet 90 prosenttia rahasta.
Kaupungille olisi näin palautunut 75 000 euroa ja lisäaikaa asian valmistelemiseksi olisi saatu.

Ajatuksena on, että uusi hinnasto astuisi voimaan jo kesäkaudella.
–Lautakunta on koolla maaliskuun 17. päivänä ja päättää asiasta, muistutti puheenjohtaja Leena Ahonen-Ojala aikataulusta.

Jo ennen tiistaita seuroilta oli lähetetty kaupungille 22 lausuntoa asiaan liittyen. Nikkasen mukaan kaikki lausunnot ja kommentit lähetetään lautakunnalle päätöksenteon tueksi.

Jaa artikkeli: