Skip to main content

PeU:n miesten voittovire hukassa

PeU Basketin miesten joukkue aloitti kautensa pitkällä voittoputkella, mutta nyt joukkue on vaarassa joutua tappioputkeen. Sunnuntain kotiottelun 71-82 tappio Raholan Pyrkivälle oli joukkueelle jo kolmas perättäinen ja neljäs tappio viidessä viimeksi pelatussa ottelussa.
Raholan Pyrkivä on miesten 1-divisioona B:ssä toiseksi viimeisenä PeU:n pitäessä kolmatta sijaa, joten sitäkin taustaa vasten PeU oli ennakkosuosikki.

PeU Basket aloitti ottelun pirteästi. Pari kolmen pisteen heittoa peräkkäin veivät joukkueen useiden pisteiden johtoon. Erän loppu oli kuitekin varsin mollivoittoinen, kun RaPy tehtaili valtavasti pisteitä ensimmäisen erän viimeisten minuuttien aikana. Toiseen erään PeU lähti kuitenkin vain kahden pisteen takaa-ajoasemassa tilanteesta 24-26.
Toisen erän heikko alku ennakoi kuitenkin jo kotijoukkueen tappiota. RaPy karkasi jo neljän ensimmäisen minuutin aikana 38-24 -johtoon. PeU ei tehnyt yhtään pistettä vastustajan tehdessä niitä 12. Myös tähtipelaaja Paul Harrison menetti pallon näpeistään ja pyöritteli päätään epäuskoisena PeU:n ottaman aikalisän aluksi. Epäonnistuneet hyökkäykset ja etenkin harhasyötöt seurasivat toisiaan. Puoliajalle lähdettiin tilanteessa 35-53.

Kolmannen erän alussa PeU Basket esitti jälleen hieman pirteämpää koripalloa tehden pitkään enemmän pisteitä kuin vastustajansa. Luvut 57-68 kolmannen erän jälkeen tiesivät sitä, että nappionnistumisella ottelu olisi voitu kääntää. RaPy oli kuitenkin toista mieltä tehdessään kuusi perättäistä pistettä heti viimeisen erän erän alkuun. Loppua kohti piristystä perniöläisille tarjosivat enää Paul Harrisonin kaksi näyttävää donkkausta.

PeU Basket jatkaa kotiotteluitaan ensi sunnuntaina klo 17 Pussihukkien juniorijoukkuetta vastaan.