Skip to main content

PeU lähtee neljän joukkueen voimin Vilppaan AND1-koripalloturnaukseen

Salossa pelataan viikonvaihteessa järjestyksessään yhdeksäs And1 koripalloturnaus. Salon Vilppaan järjestämä kolmipäiväinen koripallotapahtuma tuo kaupunkiin reippaasti yli 2000 lasta ja nuorta vanhempineen eri puolilta Suomea.

Perniön Urheilijat lähtee turnaukseen neljän joukkueen voimin.
Yhteistyö toimii; kevään OP Pikkujätissä on mukana aina useampia Vilppaan juniorijoukkueita.
–Olemme olleet mukana AND1-turnauksessa monta kertaa. Viime vuonna saimme pronssia ja edellisvuonna taisimme voittaa sarjamme, Anniina Lepistö ja Essi Gustafsson kertovat.

Nuoret naiset ovat valmentaneet samoja tyttöjä jo kuutisen vuotta. Tänä vuonna C-tyttöjen Fun-sarjaan osallistuvat pelaajat ovat 12-13 –vuotiaita hyviä kavereita keskenään.
–Nämä ovat kivoja tyttöjä. Osa on ollut mukana ihan pienestä asti. Kun katsoo vanhoja valokuvia, tytöt ovat niissä meitä napaan asti, Essi kertoo.
Joukkueessa on aina ollut hyvä henki ja turnauksissa on käyty vuosien aikana eri puolilla Etelä-Suomea.
–On mahtavaa kun huomaa tyttöjen oivaltavan jotakin, jota on harjoiteltu kauan, Annina sanoo.
Yksi todella kauan mukana olleista on Iina Arell. joka taisi aloittaa koripallokoulussa jo viisivuotiaana äitinsä ohjauksessa.

Perinteisesti loppiaisen jälkeen järjestettävä AND1- juniorikoripalloturnaus täyttää Salon keskustan alueen liikuntasalit. Turnauksessa on mukana ennätykselliset 121 joukkuetta ja otteluita pelataan kaikkiaan 300.  Turnausjohtaja Sakke Ojala kertoo, että turnaukseen osallistuu 1250 junioripelaajaa.
– Valmentajia ja huoltajia on mukana noin 350. Lisäksi pelaajien vanhempia vierailee kaupungissa viikonlopun aikana lähemmäs 1000.

Jaa artikkeli: