Skip to main content

PeU-Basketin pelit päättyivät puolivälieriin

Kalle Määttäsen, Patrik Poutiaisen ja Onni Mäkysen vahvat otteet sunnuntain ottelussa eivät riittäneet tuomaan voittoa kotiin.

Viime keväänä mestaruutta juhlinut PeU-Basketin joukkue hävisi torstaina ja sunnuntaina pelatut koripallon miesten I divisioona B:n ottelut Puhu Junioreiden joukkuetta vastaan. Torstain ottelu päättyi lukemiin 83–71. Sunnuntain ottelussa lopputulosta jännitettiin viimeisille minuuteille asti ja ottelu päättyi lopulta 76–78.

Kahden tappion myötä PeU-Basketin kausi päättyi puolivälieriin. Välieriin etenivät Puhu Juniorit, Kataja Talents, Hyvinkään Ponteva ja Raholan Pyrkivä.

Joukkueen apuvalmentaja Sami Himberg kommentoi maanantaina joukkueen kulunutta kautta.

–Ei voi missään nimessä sanoa, että olisi ollut huono kausi. Kaikki pelaajat nostivat tasoaan. Vaikka kausi päättyikin lyhyeen, tästä vuodesta jäi käteen paljon hyvää.

Himberg kertoo, että kahden viimeisen ottelun lopputulos olisi voinut kääntyä myös perniöläisten voitoksi. Peli oli tasaista ja jossain vaiheessa kentällä mentiin jopa PeU-Basketin komennossa. Molemmissa otteluissa tuli kuitenkin Himbergin mukaan pimeä vaihe, kun joukkueen oma peli oli hukassa.

–Emme saaneet luotua näihin tärkeimpiin otteluihin ehjää 45 minuutin peliä, siksi molemmat pelit päättyivät lopulta tappioon.

Vaikka häviö tuntuu aina pahalta, Himberg kertoo, että taloudellisesti tappio oli joukkueen kannalta hyvä asia, sillä muuten edessä olisi ollut pelireissut Joensuuhun.

–Tietysti pelaajia harmitti sunnuntaina tosi paljon, että kausi loppui tähän. Kyllä moni murehti, että mitähän tässä sitten tekisi seuraavat viisi kuukautta. Mutta kyllä sitten ottelun jälkeen pukukopissa tunnelma oli jo vähän parempi ja asioista pystyttiin jopa vitsailemaan, Himberg kertoo.

Kaudesta jäi lopulta käteen 14 voittoa ja 10 häviötä. Helmikuussa loukkaantunut Tommi Huolila oli rikkinäisen kauden jälkeen silti joukkueen paras pelaaja levypalloissa ja syötöissä.

Yhdysvaltalaisvahvistus LaDavius Draine saapui PeU-Basketin joukkueen avuksi vuodenvaihteessa ja keräsi joukkueen parhaana pistemiehenä 24,7 pistettä ottelua kohden.  Pelaajan sopimus oli voimassa kauden loppuun asti. Himberg kertoo, että pelaajan jatko on nyt Salon Vilppaan joukkueen käsissä.

–Hän oli erittäin hyvä vahvistus meidän joukkueellemme. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme hänet osaksi tiimiä. Kukaan ei osaa vielä sanoa, että jatkaako Draine mahdollisesti pelejä PeU-Basketin riveissä myös syksyllä.

Jaa artikkeli: