Skip to main content

Kaupungin tiloja pistetään Perniössä uusiksi.  
Lukion irtain tavara on jo pitkälti siirretty Yhteiskouluun,  lukion tilat taas ovat alkavat täyttyä päiväkotien tavarasta, jos päivähoidon keskittäminen menee, kuten on kaavailtu.

Koulujen yhdistäminen on tehokkuutta siinä mielessä, kuin se yleisimmin käsitetään:  muuton jälkeen Yhteiskoulussa ei juuri ole tyhjää tilaa.   Ensi vuosi lienee kouluissa yhteisen arjen opettelun aikaa.  Jos koulujen yhdistäminen yksiin tiloihin on lukion jatkumisen tae,  ratkaisu on ainoa oikea.

Päiväkotien yhdistäminen lukion tiloihin on arjen muutoksena isompi;  Perniössä on totuttu siihen, että päivähoito toimii eri puolilla kirkonkylää.   Tämä on taannut verraten pienet yksiköt lähellä asuinalueita ja esimerkiksi Vuorilinnan päiväkoti vanhoine pihoineen on ympäristönä ihastuttava.   

Vanhoja taloja jää varmasti joku kaipaamaan, mutta kovin iso päivähoidon yksikkö ei synny nykyiset saman katon alle yhdistämälläkään.  Lukion talo ei myöskään ole nykyisiä kauempana mistään.   Mutta myötämieltä  ja selvää rahaakin vaaditaan siinä, että isosta ja harmaasta lukiorakennuksesta aukeine pihoineen saadaan viihtyisä ja toimiva päiväkoti.  Mahdollista se varmasti on.  Päivähoidon keskittäminen jo  olemassa oleviin tiloihin on lähtökohtaisesti  varmasti edullisempi ajatus kuin uuden rakennuksen pystyttäminen.

Ongelma on joka tapauksessa pohjimmiltaan positiivinen:  se, että päivähoitoikäisiä lapsia on isommatkin tilat täyttämään.

Jaa artikkeli: