Skip to main content

“Perunloora” on myyjäisten ykkönen

Kermaa ei suorastaan säästellä, kun laatikoita tehdään.  Marjut Peltoniemi-Hannila ja Kaarina Virtanen toimessa.–On niin hyviä porkkanoita, suoria eikä ole silmuja, kehuu Marjatta Lindblom, kun kymmenen kilon kuorintaurakka on valmis.
Perniön seurakuntatalon keittiössä häärivät Lindblomin lisäksi keskiviikkona Marjut Peltoniemi-Hannila ja Kaarina Virtanen. Koko loppuviikkokin menee, kun valmistetaan myytävää lauantain lähetysmyyjäisiin.

Porkkanoiden lisäksi maitokin ansaitsi maininnan:
–Saamme lahjoituksena täysmaitoa suoraan kolmelta perniöläiseltä maitotilalta, kertoo Virtanen.

Maitoa menee puuroon lisäksi laatikoihin ja leipomuksiin. Lahjoituksena tulivat myös kananmunat, ostotavarat kustantaa seurakunta. Perniön leirikeskuksen emäntä Kaarina Virtanen on keittiössä ”viran puolesta”. Talkooväki vaihtuu päivittäin.

Määrät ovat suurempia kuin kotikeittiössä: parikymmentä kiloa kypsiä lanttuja menee lihamyllyn kautta kattilaan, perään siirappia, suolaa ja kananmunaa.
–Ja kermaa, ihan pikkasen vaan, nauraa Virtanen ja lorauttaa joukkoon kolme litraa.
–Ei tässä terveydenhoitaja voi nyt mistään kevyttuotteista puhua, jatkaa Peltoniemi-Hannila.
hitunen lisää.

Urakka alkoi lanttu- ja perunalaatikoiden tekemisellä, tänään torstaina on maksalaatikon ja perunalaatikon vuoro. Perunoita on varattu 40 kiloa.
–Perunalaatikko on perniöläisten ykkönen.

Laatikoiden lisäksi syntyy vielä jouluruukkuja, eräänlaisia punajuurivuokia. Perjantaina leivotaan, tonttupullia, pitkoja ja joululimppuja.

Myyjäiset alkavat kello 12. Särkisalossa myyjäiset pidetään kello 13-15.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: