Skip to main content

Perniössä on paljon mahdollisuuksia hoitaa kuntoaan

Olen erittäin iloinen että löytyy Taina Liukkosen tapaisia ihmisiä jotka toimivat eivätkä vain ajattele hyviä tekoja.
Jäin kuitenkin paikallisena fysioterapia- ja kuntosaliyrittäjänä ihmettelemään millä tavoin mainostusta ja tiedotusta pitäisi vielä lisätä jotta Taina Liukkonen sekä muut omaiset että ikäihmiset itse tietäisivät mitä kaikkea Perniössä on ollut tähänkin asti tarjolla (kaikenikäisille) ihmisille?

Itse olemme tarjonneet jo kohta 10 vuoden ajan keskellä kylää erittäin ”matalan kynnyksen” jumpparyhmiä ja kuntosalipalveluja sekä yksilö- että ryhmäohjauksina ilman lääkärin lähetteitäkin. Kuntosalivälineet hankimme aikoinaan nimenomaan sillä silmällä että ikääntyvät pystyvät aloittamaan harjoittelun turvallisesti.

Meidän lisäksemme myös kaupunki tarjoaa ikäihmisille ohjattuja kuntosalivuoroja ja ryhmiä liikuntahallilla.
Ja jos ei liikuntahallille asti pääse, niin uudessa ikäkeskus Reimarissa on myös ohjattuja ryhmiä ikäihmisille. Kaupungin ja kyläyhdistyksen kuntosalilla harrastaminen on tietenkin halvempaa ja näin ollen kynnys aloittaa on vieläkin matalampi.

Sekä kaupunki että yritykseni ilmoittaa ja mainostaa säännöllisesti näistä palveluista ainakin Perniönseudun Lehdessä ja omilla kotisivuillamme. Lisäksi ainakin itse käyn kaikissa mahdollisissa yhdistyksen tapaamisissa kertomassa palveluistamme ja erilaisista terveyteen, kuntoutukseen ja liikuntaan liittyvistä asioista aina kun joku sitä pyytää.

Olen sitä mieltä että on hienoa että mahdollisuuksia hoitaa omaa kuntoaan tulee lisää mutta ongelma löytyy useimmiten sieltä omasta motivaatiosta tai sen puutteesta. Ohjelmaa saattaa olla jo ikäihmiselläkin niin paljon että aikataulussa ei löydy paikkaa sille ohjatulle ryhmätunnille tai sitten ei tule vaan enää lähdettyä salille vaikka onkin hankkinut maksullisen kortin ja harjoitteet on tarkkaan ohjattu. Olen huomannut että paras tapa on houkutella kaveri mukaan kuntoilemaan ja jollei itse oikein jaksaisi lähteä niin kaveri houkuttelee mukaan ja sitten toisena päivänä taas toisinpäin.
Toivonkin kaikille erittäin liikunnallista kevättä ja uudelle kuntosalillekin runsaasti käyttöä!

Elina Muuri,
fysioterapeutti Fysika Perniön fysikaalisesta hoitolaitoksesta

Jaa artikkeli: