Skip to main content

Perniön ravit yhdistävät ravi- ja laukkakansan ensimmäistä kertaa

Tanja Hietanen ja Kai Tuusa Perniön-Finbyn hevoskasvatusyhdistyksestä kertovat, että kilpailualueen siisteys ja hyvä järjestys on Perniön ravien tunnusmerkkejä. Sora pölisee Perniön Kankkonummella tulevana lauantaina. Perniön-Finbyn hevoskasvatusyhdistyksen raveilla on yli 30 vuoden perinteet, ja tänä vuonna ohjelmaa on rukattu uuteen suuntaan.
Ravilähtöjen lisäksi ohjelmassa on kaksi tänä vuonna kaksi kiitolaukkalähtöä, ja ennen niitä entinen ammattijockey Ivan Lopez-Santiago näyttää hevosensa Wrams-Pandoran kanssa näytösluonteisesti, millaiseen vauhtiin kiitolaukassa voi hevosensa siivittää.
– Perinteisesti ravi- ja ratsuihmiset ovat olleet hiukan omissa leireissään. Nyt halutaan tarjota enemmän jokaiselle jotain, sanoo yhdistyksen jäsensihteeri ja tiedottaja Tanja Hietanen.
Laukka- ja ravilähtijät yhteen laskettuna hevosten määrä noussee uuteen ennätykseensä; ravureita on paikalla 40 ja ravilähtöjä näin seitsemän.
– Parhaimmillaan on tätä ennen joskus ollut 45 hevosta, ja tuntui jo, että ollaan lähellä enimmäismäärää, minkä alue kantaa, toteaa puheenjohtaja Kai Tuusa.
Tanja Hietanen toteaa, että aiempaa näkyvämpi markkinointi tuottaa nyt tulosta.
– Selkeästi on monia, jotka ovat nyt oivaltaneet, että meillä on tässä harjoitusravit, joihin voi tulla esimerkiksi sellaisella hevosella, joka vasta aloittelee uraansa.
Suoritusten perusteella ravureista parhaassa vireessä odotetaan olevan 53 255 euron voittosummalla suomenhevonen Tuulen ilon, ja lämminverisistä 25 024 euron voittosummalla ravaa Pirlo.
Perniön raveilla on vakiokävijät niin radan kuin katsomonkin puolella.
– Se on ollut vähän liikuttavaakin kuulla, miten joillekin ravit ovat sellainen tapahtuma, mihin tullaan vuosi toisensa jälkeen, Tuusa kertoo.

 

Jaa artikkeli: