Skip to main content

Perniön pihat aukeavat kesäkuussa

Perniöläiset pihat aukeavat kiinnostuneille alkukesästä.  Ensimmäistä kertaa sunnuntaina kesäkuun 7. päivänä järjestettävän Perniön avoimet pihat-tapahtuman takana on kolme naista: Saija Lempiäinen, Tiia Kemppinen ja Anne Tenha.
Monet pihat Perniön kirkonkylässä kertovat asukkaidensa suuresta intohimosta kasveihin ja puutarhoihin. Haaveena oli päästä tutustumaan istutuksiin tarkemmin ja kuulemaan tarinoita ja ajatuksia puutarhureilta itseltään.
– Oma puutarhani on vasta alussa, mutta tapahtumassa pääsee tutustumaan naapureihin tai vaikka aivan vieraisiin ihmisiin, kuvailee Anne Tenha.

Ajatus puutarhakatselmuksesta laajeni, ja apahtumaan on jo ilmoittautunut niin pihakirpputoreja kuin avoimia uima-allas- ja grillijuhlia. Tapahtuman tiedotuspisteenä toimii Perniön kunnantalo, jossa on kahvilan ja tapahtumakarttojen lisäksi tarjolla mm. perennojen vaihtoa.
Tällä hetkellä osallistujia on mukana jo kolmisenkymmentä. Järjestäjien iloksi osallistujia on ilmoittautunut kirkonkylän lisäksi ainakin Perniön asemalta ja Lintilästä.
Tapahtumakarttojen myynnillä katetaan tapahtumasta syntyviä kustannuksia. Tapahtuman järjestää Perniön kirkonkyläyhdistys.

Jaa artikkeli: