Skip to main content

Perniön palvelut- me etuoikeutetut

Meillä meni jokin aika sitten yhtäkkiä harmaavesiviemäri tukkoon.
Mitkään kotikonstit eivät tepsineet, eikä järeämpiin keinoihin päästy itse käsiksi. Seuraavana iltana meitä olisi ollut 8 henkeä, mukana pari lasta, eivätkä astianpesukoneet tai tiskialtaat vetäneet. Soitin jätevesifirmaan illalla varttia yli seitsemän. Ystävällinen perniöläisyrittäjä lupasi, että huomenna tullaan iltapäivällä ja tultiin, puolen päivän maissa. Hetkessä oli asia hoitunut, viemärit vetivät taas ja putkistoihin pääsi tyhjästä kaivosta käsiksi.
Meillä tarvittiin seuraavana aamuna sähkömiestä. Poikamme oli soittanut Kirkkonummelta, että hänellä on vapaapäivä perjantaina, kävisikö silloin? Kyllä kävi, ammattimies oli paikalla toivottuun aikaan, tunsi paikan, teki työnsä ammattitaidolla ja ripeästi. Itse työnnyin pari päivää sitten saman firman myymälään sössittyäni tietokoneeni käyttökelvottomaan kuntoon tavalla, josta en ymmärtänyt mitään. Hetkessä tilanne korjattiin ilman monien tietokoneasiantuntijoiden ilmettä, ” nuo eläkeläismaanvaivat”. Ilmaiseksi.
Keväällä hoidin sisareni hautajaisjärjestelyjä. Salolainen hautaustoimisto ja perniöläinen kukkakauppa toimivat  loistavasti yhdessä, samoin paikallislehti kaikissa ilmoituksissa ja niiden koordinoinnissa ja laskutuksessa. Meille omaisille annettiin aikaa surra .
Ei tällaista palvelua saa muualla kuin pienillä paikkakunnilla. Olisin joskus valmis maksamaan muutaman euron enemmän kuin suurten yrityksien palvelutarjonnasta ja autojen merkkikorjaamoista, mutta mitä vielä, meillä Perniössä on jopa edullisempaa, rahassa ja säästetyssä ajassa ja vaivassa Olemme paremmassa asemassa kuin useimmat kaupunkien asukkaat, kun meillä on tämä oma pavelutarjonta. Käyttäkäämme näitä  palveluja, että saamme pitää ne.

Kirsti Leikkonen
Perniö

Jaa artikkeli: