Skip to main content

Perniön molemmat ostopalvelulääkärit lopettavat työt

Perniön terveysasema oli hiljainen torstaina iltapäivällä.

Varha tiedotti asiakkaita torstaina, että vaikea lääkärivaje tulee vaikuttamaan elokuusta lähtien Perniön terveysaseman toimintaan. Aktiivisesta rekrytoinnista huolimatta terveyskeskukseen ei olla löydetty uusia lääkäreitä.

Salon ja Someron sote-aluepäällikkö Petri Salo kertoo, että Perniön terveysasemalla työskentelevistä lääkäreistä toinen on jo lopettanut työt ja toinen lopettaa työt kesän aikana.

–Perniön tilanne on erittäin vaikea. Jatkamme tietysti rekrytointia ja etsimme samalla myös uutta ostopalvelulääkäriä, Salo kertoo.

Vuokralääkärifirmoistakaan ei ole löytynyt Perniöön vuokrahenkilöstöä kesäkuun 2023 jälkeen. Perniön terveysaseman lääkäriresurssina on viimeisen vuoden aikana toteutunut noin 2,5 lääkärin työpanos.

Muutos tulee näkymään Perniön terveysaseman palveluita käyttäville asiakkaille heti kesäsulun jälkeen elokuussa. Salo kertoo, että asiakkaita ohjataan nykyistä enemmän hoitajan puheille ja samalla selvitetään, tarvitseeko henkilö lääkäriä.

–Jos puhelimessa selviää heti, että asiakas tarvitsee ajan lääkärille, silloin hänet ohjataan pääterveysasemalle tai Salon yhteispäivystykseen. Näin toimitaan myös, jos tarvitaan kiireellistä kuvantamista.

Kiireettömille vastaanotoille varataan aikoja Perniön terveysasemalta vuoroviikoin yhtenä tai kahtena päivänä, muuten kiireettömiä aikoja voidaan antaa myös muille Salon terveysasemille.

Lääkärivaje näkyy muuallakin kuin terveysasemalla. Kotihoidon lääkärikonsultaatiot ohjataan jatkossa Perniön vastaavalle lääkärille ja Salon pääterveysaseman konsulttilääkärille. Perniön terveysaseman potilaiden reseptit uusitaan pääasiassa Salon lääkäreiden toimesta. Kouluterveydenhuollon ja neuvolaterveydenhuollon käyttöön nimetään lääkäri muilta Salon terveysasemilta. Vanhuspalveluiden lääkärityössä ei tule muutoksia.

Salo kertoo, että Perniö ei kamppaile yksin lääkärivajeen kanssa. Kemiönsaaressa, Aurassa, Pöytyällä ja Laitilassa on myös ollut ongelmia löytää lääkäreitä.

–Myös Somerolla on tällä hetkellä kaksi ostopalvelulääkäriä, he ovat kesäkuun loppuun asti töissä Somerolla, eikä sinnekään ole löydetty vielä uusia lääkäreitä.

Jaa artikkeli: