Skip to main content

Perniön lukion ja vuodeosaston kohtalo vielä auki

Perniöläisittäin Salon ensi vuoden talousarvio jätti vielä jonkin verran odotettavaa.
Eilen julkistetussa kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä lakkautuslistalla on Teijon koulu.

Kahdesta muusta aiemmin puheena olleesta kohteesta, vuodeosastosta ja lukiosta, on vain ensinmainittu mukana tekstiosassa.
–Vuodeosasto kuuluu selviteltäviin kohteisiin ja otetaan puheeksi varmasti kevätpuolella, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Kai Saarimaa.

Lukion osalta tilanne on muuttumaton; sen kohtalo on sidottu toisen asteen koulutuksen valtionosuuksiin. Jos pienten lukioiden korotettu valtionosuus poistuu, on lukion jatko vaakalaudalla.

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokon talousarvioesitys on runsaat viisi miljoonaa euroa alijäämäinen. Kaupunginjohtaja korostaa, että jo hyväksytty sopeutusohjelma on talousarvion pohjana, mutta se yksin ei riitä.
–Meillä on alijäämiä ennestäänkin ja taseetkin kohta syöty.

Johtoryhmässä korostetaan, että rakenteellisia muutoksia höyläämisen sijaan tarvitaan.
Silti hyvinvointipalveluista on saatu hiottua pois miljoona euroa menoja.
–On käyty vielä kerran kaikki läpi täikammalla, Saarimaa arkipäiväistää.

Talousjohtaja Seppo Juntti muistuttaa, että talouden tunnusluvut ovat tylyt: kuntalain mukaan voidaan käynnistää arviointimenettely, jos kunta ei ole säädetyssä ajassa kattanut taseensa alijäämiä. Salo kiikkuu rajalla, sillä kuntakonsernin suhteellinen velkaantuminen on yli 50 prosenttia ja veroprosentti prosenttiyksikön verran yli keskimääräisen.

 

Jaa artikkeli: