Skip to main content

Perniön länsirannalla polkaistaan kesä käyntiin lauantaina

Mathildedalissa paiskaavat kättä uusi ja vanha rakentaminen; vanhaa rakennuskantaa on kunnostettu uuteen käyttöön ja uudisrakennukset täydentävät kylän ilmettä.
–Ruukki on nähnyt paljon. Vaikka on uuttakin, historia luo tänne ihan oman sfäärinsä, maalailee Meri-Teijo Ski&Action Parkin Tapani Kakko.

Lauantaina rantaan odotetaan koko joukkoa ihmisiä, kun alueen tarjontaa esittelevä Huvilat@Ruukki –tapahtuma pyörähtää käyntiin jo kolmatta kertaa.
–Se on palvelujen esittelemistä, mutta samalla siinä on sitä yhteisöllisen mökkeilyn esiintuomista ja esimerkiksi ympäristön kunnioitusta, yhtenä yrittäjänä mukana oleva Kakko tuumii.
Rannassa esittäytyvät monien alojen yrittäjät; sisustus- ja rakentamisalan lisäksi framilla ovat myös alueen harrastusmahdollisuudet. 

Myös Teijolla tapahtuu. Jo neljättä kertaa järjestettävät käsityöläismarkkinat tuovat Masuunin pihaan parikymmentä käsityöläistä ja samalla auki on koko Masuuni ja monet muutkin ovet kylässä. 

–Siitä on pidetty kiinni, että mukana markkinoilla on vain käsityöläisiä, ei muuta kauppatoimintaa. Mukana on eri alojen tekijöitä maakunnasta, kertoo keraamikko ja Teijon Masuunin kulttuuriyhdistyksen jäsen Tiina Harjola.

Yhdistys vastaa tapahtumasta Masuunilla, mutta päivän takana on muitakin toimijoita. Esimerkiksi Teijon alueen kyläyhdistys pitää auki kyläsaunaa ja kirkkoonkin pääsee tutustumaan klo 13 asti. 
Tauno Kavénin ja Pekka Karin vetämälle vapaamuotoiselle ruukkikävelylle lähdetään Masuunilta kello 13.
Ruukki kukkii ja käsityöläismarkkinat -tapahtuman nimi sopii siihen, miten luonto on herännyt.
–Alue on juuri kauneimmillaan, hehkuttaa Harjola.
Lauantaina vietetään myös nykymuotoisen Masuunin kuusivuotissynttäreitä. 

Jaa artikkeli: