Skip to main content

Perniön kunnantalo alkaa täyttyä

Tony Hellströmin vetämä kahvila täyttää vielä tänä keväänä entiset taloushallinnon tilat. Sitä ennen on  muun muassa kaadettava väliseiniä.Osuuskunnan ostama Perniön entinen kunnantalo alkaa täyttyä.  
Rakennuksen paraatipaikka, ykköskerroksen vastaanottoaula ja sen takana olevat kolme huonetta muutetaan yhdeksi tilaksi, joihin tulevat niin kahvila, infopiste kuin aikanaan paikallistuotteiden puotikin.
– Tehdään vähän kuin perniöläisten yhteinen olohuone, toteaa yrittäjänä aloittava Tony Hellström, joka tunnetaan  monta ravintolaa käsittävän KP-groupin vetäjänä.   

Talon omistavan osuuskunnan puheenjohtaja Timo Korpinen laskeskelee, että kunnantalon tiloista on varattu noin kaksi kolmannesta.

Yksi taloon siirtyvistä yrityksistä on Perniönseudun Lehti, jonka toimitus muuttaa taloon ennen pääsiäistä.   Entisestä sosiaalitoimistosta tulee lehden konttori, käytävän toisen puolen toimistot yhdistetään toimituksen käyttöön. Muutostyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Toiseen kerrokseen on tulossa muun muassa kuntosali, jonka takana on perniöläissyntyinen Taina Liukkonen. Hän havahtui liikuntamahdollisuuksien tarpeeseen seurattuaan isänsä sairastumista.
– Minusta ikäihmisillä pitäisi olla enemmän kuntoutusmahdollisuuksia. Terapiat ovat yleensä vain lyhyitä jaksoja eikä jatkuvuutta ole, pohtii Liukkonen.

Täyttäessään 50 vuotta Liukkonen ilmoitti ystävilleen, että mahdolliset muistamiset menevät sitten tähän tarkoitukseen. Hän hankki ikäihmisille soveltuvia kuntosalilaitteita, jotka saivat sijan kunnantalosta.
Osuuskunta on jo hakenut Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelmasta rahoitusta ohjaajan saamiseksi tiloihin.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: