Skip to main content

Perniön alueen kuljetuksissa on paljon kehittämismahdollisuuksia

13.12.202315 joulukuun, 2023Mielipide
Pikkubussi hämärällä tiellä.

Koulutaksi aamulenkillään Perniössä. Arkistokuva.
Arkistokuva on viime syksyltä.

Perniön laajalla alueella kulkee päivittäin monenlaisia kunnan järjestämiä kuljetuksia. Arkisin enemmän, viikonloppuisin varsin vähän. Paikulla pääsee kulkemaan, jos ensin pääsee Kirkonkylälle ja sieltä Paikun kyytiin. Perniön muissa kylissä asuvilla kulkumahdollisuudet ovat merkittävästi heikommat.

Perniön kylillä kulkee kuitenkin useita autoja, suurin osa niistä koulukuljetuksen kyytejä. Autoissa on usein paljon tilaa, koululaisten lisäksi kyytiin mahtuisi maksavia matkustajia. Olisi hienoa, että Salossa koulukuljetusautot voisivat liittyä osaksi joukkoliikennepalvelua, että mukaan pääsisi koulukuljetusaikataulujen mukaan silloin, kun kyytiin mahtuu. Maksun voisi hoitaa kuljettajalle tai vaikkapa sovelluksella netin kautta.

Olemme ymmärtäneet, että tätä on Salossa suunniteltukin jo useamman vuoden ajan. Toivomme, että palvelu tulisi käytäntöön mahdollisimman pian.

Perniöläisiä kuljettaa myös palveluliikenne, joka toimii kutsuperiaatteella. Kaksi kertaa viikossa on mahdollista päästä kulkemaan omalta kotipihalta, kun tilaa palvelun edellisenä päivänä kahteen mennessä. Kyyti maksaa saman verran kuin Paikku, ja se maksetaan käteisellä. Palvelu on tarkoitettu ihan kaikille kuntalaisille.

Kutsuttavan palveluliikenteen kartassa vaikuttaa olevan aukko Kuivaston ja Heikkiläntien suunnalla. Tien 52 suuntaan Kirkonkylältä etelään ja lounaaseen kulkee hyvin vähän minkäänlaista palveluliikennettä. Toivomme, että kaikilla perniöläisillä olisi yhdenvertainen mahdollisuus kuljetuspalveluihin.

Keskustan Perniön paikallisyhdistyksen puolesta Katihanna Heikkinen

Jaa artikkeli: