Skip to main content

Perniön lukiosta halutaan vaihtoehto Salon keskustan oppilaillekin

Perniön lukioon tullaan edelleen Salon keskustan suunnasta laiskanlaisesti.
Salon ja Halikon lukiot täyttyvät vanhaan tapaan Salon keskustan yläkoulujen oppilaista, mutta Perniön lukion valitsee keskustassa asuvista harva.
– Keskustassa myös luullaan, että tänne ei pääse, toteaa Perniön lukion rehtori Altti Pikkarainen.
Tosiasiassa keskustasta Perniöön tulee  aamulla linja-autovuoro, jolla ehtii kouluun jo aamutunneille.  Matka-aikaan tulee lisää runsaat parikymmentä minuuttia, jos verrataan siihen että osoite olisikin keskuslukio.
Perniöstä on käyty keskustan yläkoulussa kertomassa myös Perniön lukiosta vaihtoehtona.
– Opinto-ohjaaja ja tutorit pitivät siellä esityksen. Se on tärkeää, että nimenomaan oppilaat ovat äänessä, Pikkarainen uskoo.
Rehtori muistuttaa koulunsa plussapuolista:   opetusryhmät pysyvät kohtuullisen kokoisina, kun aloituspaikkoja on tyhjinä.
– En minä uskokaan että keskustasta mitään massaliikettä tänne saadaan, mutta jos yksittäiset oppilaat tai kaveriporukat valitsisivat Perniön lukion.
– Tämä on kuitenkin nykyään yksi Salon kolmesta lukiosta. 

Ainevalikoiman puolesta  Perniön lukiolla ei ole hävettävääkään ; luettua saa esimerkiksi saksan ja ranskan lisäksi espanjan alkeet, samoin  matematiikassa on laaja kurssivalikoima.   Opetushallituksen Lukiodiplomin voi suorittaa jatkossa myös teknisessä työssä, minkä kursseja on lisätty.

 

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: