Skip to main content

Perniön kuusi tuodaan torille

Perniön kirkonkylä ei jää ilman julkista kuusta. Sitä ei kuitenkaan pysytetä enää entistä kunnanvirastoa vastapäätä, vaan torille.      Perniön ainoa valaistu kuusi on toistaiseksi kirkkomaalla. Toista puuhataan torille.
– Perniön torille tuodaan lähipäivinä niin suuri kuusi kuin teknisesti ja turvallisesti on mahdollista, kertoo kaupungin kiinteistö- ja mittauspalvelujen johtaja Ari Vainio.

Kaupungin palvelupiste on muuttanut kirjastoon ja paikallinen yrittäjäyhdistys on esittänyt kuusen pystyttämistä kirjaston eteen.
– Perusteltu toive on tullut sen verran myöhäisessä vaiheessa, ettei ole ollut enää mahdollista tehdä tulevaa joulua varten tähän kohtaan tarpeellisia rakenteita ja sähköistyksiä.
– Seuraavaa joulua varten on tarkoituksena selvittää suurta yleiskuusta varten kirjaston eteen tarvittavat toimenpiteet ja kustannusarvio, lupailee Vainio.

Päiväkodit hankkivat kuusensa itse

Kaupunki  ei  toimita enää  joulukuusia kouluihin eikä päiväkoteihin.
Toimipisteet joutuvat ostamaan kuusensa vapailta markkinoilta.  Ainakin Pesän ja Vuorilinnan päiväkodit  ovat saaneet uudessa tilanteessa kuusensa lahjoituksina.
Vähistä käyttövaroista säästyy lahjoitusten myötä kuusen hinta.  Aiemmin kaupungin omista metsistä toimitetuita puista on peritty hinta sisäisessä laskutuksessa.

Perniön joulu auki perjantaina

Perniössä joulunavaustapahtuma järjestetään perjantaina 2. joulukuuta.
Tapahtuma alkaa torilla kello 17.  
Perinteisiin kuuluu muun muassa Tonttujen tontun valitseminen, joulumusiikki ja myös torikauppaa käydään.   Tapahtuma päättyy tiernapoikiin ja ilotulitukseen.

Jaa artikkeli: