Skip to main content

Perniöläinen Hanna Saario body fitnessin PM-pronssille

Hanna Saario nostaa pöydälle kaksi näyttävää palkintopokaalia ja ripustaa kaulaansa mitalit.   Hanna Saario (kesk) yllättyi itsekin mitalisijoituksestaan Pohjiosmaiden mestaruuskisoissa. Kuva Tapani Moisala.
Tunnustukset kertovat siitä, että kisavuosi on mennyt koko lailla mahtavasti.  Saarion laji on body fitness ja vuoden kirkkaimmat helmet ovat SM-pronssi  pitkien eli yli 163-senttisten sarjasta ja samoin kolmas sija PM-kisoista jotka käytiin Ruotsin Lundissa viime viikonloppuna.

–Vuosi on ollut ihan poikkeuksellinen kuuden kisansa kanssa. Monella on vuosia, jolloin ei ole ollenkaan kilpailuja, Saario muistuttaa.
–Kisadieetti on kropalle aina kova koitos.

Lundin kisa oli yllätys Saariolle itselleenkin.   Takana oli Fitness Expo, jonka jälkeen Saario luuli jo kisatauon koittavan.  Toisin kävi, Fitness-liitto otti Expon jälkeen yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta osallistua Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.
Saariota voisi sanoa lajissa luonnonlahjakkuudeksi.  Hän on saanut kehonsa rakenteesta kuluvalla kaudella roppakaupalla kehuja.
–Kuulemma se on  Suomen paras pitkien sarjassa.
Yhtälön tekijöinä ovat muun muassa leveä hartialinja, kapea vyötärö ja lihaspyöreys.
–Ne ovat ominaisuuksia, joita ei voi juuri parannella, Saario muistuttaa.

Kehut kannustavat osaltaan treenaamaan vielä kovemmin, kun tietää että edellytyksiä menestymiselle on.

Lue mitalistin kuulumiset Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: