Skip to main content

Performanssiryhmä matkaa ratsain Perniön kautta Helsinkiin

Eero Yli-Vakkuri ja Pietari Kylmälä vuorottelevat ratsastusta.  Toivottu poika saa sen sijaan kävellä koko matkan Turusta Helsinkiin.Perniön halki kulkee tänään erikoinen ratsukko. Eero Yli-Vakkuri, Jesse Sipola, Pietari Kylmälä, Hanna Karppinen sekä 6-vuotias Toivottu Poika ratsastavat viikon aikana Turusta Helsinkiin.
Torstaina ratsukko tulee Kemiöntietä pitkin Ylönkylän kohdalle, josta jatkaa Laukantien kautta Tenholaan.
Kuninkaantietä matkaava retkue on Hevoslinjan taideprojekti, jolla edistetään käsityöläiskulttuuria. Idea lähti seppä Jesse Sipolan ja taiteilija Eero Yli-Vakkurin yhteisistä pähkäilyistä. Projekti on vaatinut treenejä sekä hevoselle että ratsastajille.
–Pietari ja minä emme osanneet kahdeksan kuukautta sitten lainkaan ratsastaa, Yli-Vakkuri kertoo.
Performanssin tavoitteena on inspiroida ihmisiä hevosharrastuksen pariin ja keksimään hevosille uusia käyttötarkoituksia.
–Miksei hevosella voisi kulkea vaikka työmatkoja? Olisi hienoa, jos työnantaja ja valtio voisivat tukea työmatkaliikennettä hevosillakin, Yli-Vakkuri ideoi.
Verovähennykset ovat Yli-Vakkurille kaukainen haave. Sen sijaan hevosilla vaeltaminen ja matkustaminen tulisi tehdä helpommaksi. Teihin voisi tehdä levennyksiä ja hevosille sopivat metsäreitit kartoittaa.
–Saksassa ja Keski-Euroopassa on vaelluskartastoja. Voit hakea netistä parhaan reitin Berliinistä Pariisiin.
–Suomalaiset alan yrittäjät voisivat kehittää hevosmatkailua. Jos turistin kesän paras juttu on matkata pyörällä Turusta Helsinkiin, hänen elämänsä paras juttu voisi olla taittaa matka hevosella, Yli-Vakkuri kertoo.
Ratsukon matka kestää seitsemän päivää ja kilometrejä kertyy noin 270. He yöpyvät vierastalleilla Paimiossa, Kemiössä, Perniössä, Tenholassa, Brobyssa ja Kirkkonummella.
Ratsukkoa voi mennä tervehtimään Kuninkaantien varrella. Mikäli heillä ei ole kiire, he ehtivät vaihtamaan muutaman sanan. Eero Yli-Vakkuriin voi ottaa myös yhteyttä puhelimitse, mikäli haluaa jutella ryhmän kanssa levähdystauolla.

Jaa artikkeli: