Skip to main content

Pellervo Rogel on monen seikkailun mies

Pellervo Rogel on asettunut Kiskon rauhaan.–Matemaattisesti laskettuna minun ei pitäisi olla enää elossa.
Sanojen takana on Kiskossa asuva Pellervo Rogel. Lentäjä, ohjaaja ja valokuvaaja on elänyt seikkailijan elämää ja sellainen elämä saattaa tilanteisiin, joissa hengenlähtö voi olla lähellä.
Eräällä matkallaan Yhdysvalloissa Rogel kiipesi Hooverin patoa kuvatessaan rapautuvan kallion päälle. Kallio lohkesi ja Rogel jäi jumiin kallioiden väliin. Lopulta hän kahlasi veden yli autiomaahan.
–Kukaan ei tiennyt, että olin siellä. Minulla oli hattu, joka suojasi helteeltä. Kameravarusteista jouduin luopumaan. Kävelin kuumuudessa kauan, kunnes löysin piikkilanka-aidan, jonka yli kipusin kaupunkiin.

Teatterikorkeakoulussa aikuisiällä opiskellutta Rogelia kutsuttiin ”kokemuspankiksi”, eikä suotta. Hän on ehtinyt elämänsä aikana opiskella Helsingin ja Tampereen yliopistoissa, Teatterikorkeakoulussa sekä Ateneumissa eli Taideteollisessa korkeakoulussa.
–Olin armeijassa, nousemassa upseeriksi, kun Ateneumista soitettiin, että saan peruutuspaikan.
Sittemmin Rogelin opinnot Ateneumissa pitkittyivät sekä töiden että poliittisten mielipide-erojen takia.
Televisiotyöhön ja ohjaajaksi Rogel ajautui kesätyön kautta. Hän haki eräänä kesänä kesätoimittajaksi Ylelle ja siitä jatkuivat työt uutisissa.
Yksi seikkailu oli myös lähes kolmen vuoden aikainen avustaminen Rauni Mollbergin Tuntemattomassa sotilaassa.
–Valmistelutyö ennen kuvauksia kesti lähes kolme vuotta. Olin Mollen adjultantti. Hän kantoi minulle teetä, kun minä kirjoitin käsikirjoituksia.

Lue koko Treffatti-sarjan juttu painetusta lehdestä!

Jaa artikkeli: